Ce soft sa folosesc pentru realizarea unui forum?

Un forum poate defini o comunitate, un site in care utilizatorii pot dialoga cu o mai mare usurinta pe diverse tematici. Exista suficient de multe comunitati online realizate in baza unui forum, atat romanesti cat si internationale, drept dovada ca aceasta practica inca functioneaza la parametri maximi in anumite domenii de activitate. Ceea ce trebuie sa intelegi inca din faza incipienta este faptul ca un forum vi-l puteti crea chiar si fara cunostinte solide de programare prin intermediul unor platforme specifice, in momentul de fata existand atat solutii cu plata cat si variante gratuite.

Varietatea lor este arhicunoscuta insa nu ar trebui sa va lasati impresionati de numarul posibilitatilor de a va realiza un site pe o platforma de forum ci ar trebui sa tintiti catre solutiile viabil, capabile sa va ofere avantajele de care aveti nevoie. Indiferent ca ne raportam la solutii gratuite sau la cele platite, noi am intocmit o lista a celor mai populare platforma dedicate unui forum astfel incat dumneavoastra, daca intentionati sa va creati un astfel de site, tot ce trebuie sa faceti este sa va informati corespunzator si sa luati o decizie care sa va avantajeze din toate punctele de vedere.

cel mai bun soft pentru forum

Cele mai bune 4 platforme pentru a crea un forum

PhpBB este cea mai populara platforma pentru forumuri disponibila in clipa de fata. Este un script open-source care beneficiaza de update-uri frecvente prin care se indeparteaza orice problema de securitate si nu numai. Mai mult de atat, poate fi modificat dupa bunul plac in baza unui template care dispune de fisiere in care sunt disponibile toate caracteristicile de stil precum si functionalitatile. Fiind cea mai populara platforma, trebuie sa va asteptati la un suport excelent cat si la numeroase module sau template-uri prin care va puteti customiza forumul.

vBulletin este cea mai populara platforma pentru forumuri dar in varianta platita, fata de phpBB aceasta oferind in plus si posibilitatea de implementare a unor module de blog sau portal de articole. Este un script extrem de sigur si dispune de un engine foarte bine codat astfel incat implementarea modificarilor se face foarte rapid. In functie de necesitatile voastre, aveti la indemana mai multe optiuni de a va cumpara aceasta platforma cat si modulele necesare pentru a va implementa diverse optiuni adiacente. Dintre toate platformele dedicate forumurilor, vBulletin gazduieste o buna parte dintre site-urile vechi si importante de acest gen.

IP.Board sau Invision Power Board asa cum este cunoscuta de catre publicul larg este o alta platforma platita care se aseamana destul de mult cu vBulletin. Sunt disponibile doua versiuni care pot fi achizitionate direct de pe site-ul dezvoltatorului: una implica plata lunara sau anuala pentru gazduirea forumului, in timp ce alta implica o singura plata pentru editia curenta precum si posibilitatea de upgrade contra cost. Se pot achizitiona separat diverse module care sa va ofere functii suplimentare precum IP.Nexus cu suport ecommerce, IP.Blog pentru a crea o comunitate de bloguri cat si scripturi personalizate care va ajuta sa obtineti un site optimizat SEO onpage corespunzator.

Simple Machine Forum sau SMF este catalogat drept unul dintre cele mai bune scripturi de tip PHP disponibile in acest moment si este, la fel ca si phpBB, o solutie gratuita. De altfel, SMF-ul este o alternativa la phpBB si poate fi descarcat atat in versiunea veche cat si in noul engine SMF versiunea a 2-a. Ofera numeroase functionalitati si poate fi imbunatatit cu ajutorul modulelor si a temelor care vin la randul lor cu suficient de multe optiuni precum posibilitatea de a implementa functi ecommerce, comunitati de tip blog, galerii multimedia sau chiar optimizare SEO on page pentru o campanie SEO mult imbunatatita.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com