4 sfaturi despre cum se alege un domeniu web

Inainte de a demara un proiect primul pas si poate cel mai important este alegerea numelui de domeniu. Cum se alege cel mai bine numele care sa va reprezinte corect in mediul online, sa tineti cont si de numele companiei si de domeniul de activitate.

Daca aveti o companie si doriti sa aibe o autoritate in timp este recomandat sa urmati cativa pasi care sa va ajute pe viitor:

1: Asigurativa ca numele nu este deja inregistrat la OSIM

Daca incercati sa va atribuiti un nume foarte apropiat de un brand deja consacrat nu numai ca o sa fiti penalizat de motoarele de cautare dar este foarte posibil sa fiti dat in judecata de reprezentantii brandului respectiv.

Deexemplu, daca doriti sa folositi numele celor de la emag si si doriti sa achizitionati domeniul: e-mag sau emag2017, etc, acest lucru este interzis conform legilor in vigoare din Romania.

2: Alegeti un nume cat mai scurt pentru numele domeniului

Un nume scurt este mai usor de retiut pentru clientii dumneavoastra, Daca tot am dat exemplu pe emag, si aici se poate da acelas exemplu. Numele site-ului este emag.ro si este foarte usor de retinut. Daca se numea magazin-de-calculatoare.ro acesta era mult mai greu de retinut si poate nici 10% din clienti nu retinea numele acesta!

3: Este posibila inregistrarea unui domeniu cu diacritice

Daca doriti sa va inregistrati numele de domeni cu diacritice acest lucru este posibil de ceva timp si pe teritoriul romaniei insa acesta va avea si un corespondent fara diacritice.

De exemplu farmacienaturistă .ro traducerea este: xn--farmacienaturist-d3d.ro insa nu va recomand pentru ca marea majoritate a utilizatorilor de internet din Romania folosesc tastatura QWERTY.

4: Este recomandat sa alegeți numele societății dumneavoastră.

De exemplu, dacă aveți o firma care se ocupa cu distribuția de fructe și legume iar societatea dumneavoastră se numește SC Aliment Distrib Romania Carpați SRL, NU puneți numele domeniului www.fructe-si-legme.ro deoarece nu o sa ajute sub nici o forma în motoarele de căutare.

Cel mai indicat este sa alegeți www.aliment-distrib.ro deoarece probabil viitori clienți o sa va caute pe internet după numele societății.

Dupa alegerea numelui cautati un pachet de gazduire domeniu cat mai profesional si informativa cat se poate de mult despre societatea care va ofera aceste servicii deoarece piata este foarte diversificata si aveti de unde alege un pachet care sa raspunda cat mai bine nevoilor dumneavoastra.

Societatea ADAD Company 365 va ofera servicii de gazduire web si inregistrare domenii la preturi foarte bunne si va sta la dispozitie cu orice problema de natura tehnica sau comerciala.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com