5 elemente pe care trebuie sa le incluzi la crearea unui blog

Daca doriti sa realizati un blog online este bine de stiut ca sunt cateva elemete de care sa tineti cont pentru o imagine cat mai profesionala care sa va tina in contact cu vizitatorii  dumneavoastra.

Pentru crearea unui blog, care sunt cele mai importante elemente?

In general, trebuie sa va ganditi la faptul ca un vizitator trebuie sa stea cat mai mult pe site-ul dumneavoastra iar dupa ce paraseste pagina ar trebui sa revina cu placere inapoi si sa partajeze cu alti prieteni continutul dumneavoastra.

1: Realizeaza un design simplu si pune accentul pe continut

  • Incearcati sa evidentiati cat mai mult continutul textului si nu alte elemente. Folositi un font cat mai mare si cat mai usor de cititi pentru vizitatori blogului.
  • In cazul in care doriti sa monetizati blogul, nu afisati prima data reclamele! Adaugatile dupa primul paragraf.
  • Folositi culori cu un contract cat mai bun pentru citit. De preferat negru pe alb.

2: Oferiti posibilitatea de partajare a continutului.

Va recomand sa inserati in blog icoane de partaj catre cele mai populare canale de socializare la ora actuala cum ar fi Facebook, Google plus sau Pinters. Acest lucru ofera posibilitatea vizitatorilor de a partaja pe canalele de socializare contintul dumneavoastra.

Acest element este foarte iportant pentru crearea unui blog de calitate.

3: Adaugati un sistem de newsletter

Daca postati in mod constant articole noi, este necesar sa aveti un sistem de buletin informativ pentu a va informa in mod automat vizitatori despre noutatile de pe blogul dumneavoastra.

Pentru crearea unui Newsletter solutiile sunt multiple si va pot oferi posibilitatea de a tine abonati informati cat mai eficient in functie de freccenta cu care dumneavoastra adaugati articole pe blog.

4: Dupa fiecare articol adaugati sugestii din aceiasi categorie.

Daca un utilizator a finalizat de citit un articol scris de dumneavoastra si ia placut, cu siguranta va dori sa citeasca si altele, astfel ii oferiti posibilitatea sa citeasca mai repede alte informatii utile.

5: Design-ul trebuie sa fie Responsive

Un design responsive ofera posibilitatea navigarii de pe orice dispozitiv mobil cum ar fi o tableta sau un telefon mobil.

Marea majoritate a utilizatorilor de internet citesc articole online de pe terminale mobile.

Ca si o concluzie generala, realizarea unui blog si functionarea acestuia cat mai eficient, inseamna mai mult decat adaugarea aticolelor si imaginilor dorite. Trebuie sa va ganditi ca un vizitator trebuie sa revina cu placere pe pagina dumneavoastra si sa gaseasca mereu ceva nou!

 

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com