5 secrete pentru a deveni un videograf de nunta apreciat

videograf nuntaOcupatia de videograf de nunta este una mai putin cunoscuta decat cea de fotograf si adesea se confunda cu cea de cameraman. Desi termenii de videograf si cameraman se pot folosi, in teorie, interschimbabil, exista o diferenta clara, respectiv faptul ca videograful se ocupa si de editarea dupa incheierea filmarii, acestia avand pregatire de specialitate pe domeniul de editare video. Diferenta intre un film al nuntii realizat de un amator cu o camera semiprofesionala si cel realizat de un videograf este usor de observat chiar si de catre un necunoscator.

Pentru a avea succes, un videograf de nunta trebuie sa fie intotdeauna cu un pas inaintea competitiei prin atitudine, comunicativitate, viziune artistica si tehnica de filmare si editare.

Secretele unui videograf de nunta apreciat

1. Echipamentul potrivit –  este poate unul dintre cele mai importante diferente dintre un amator si un videograf profesionist. Videograful profesionist investeste sume considerabile de bani in echipamentul cu care lucreaza, iar rezultatele sa vad in calitatea imaginii. In acelasi timp, nu este nevoie de cele mai scumpe modele de camere sau tehnologie de ultima ora, un videograf de nunta profesionist poate lucra si cu tehnologie mai veche cu care este deja obisnuit, insa echipamentul trebuie sa includa toate accesoriile necesare pentru o filmare reusita: tripod, microfoane, sisteme de inregistrare audio separate de cele ale camerei si bineinteles o camera HD.

2. Atentia la partea de audio – O nunta este un eveniment greu de controlat, iar de multe ori apar situatii neprevazute care pot afecta calitatea sonorului filmarii. Pentru ca nunta se desfasoara in spatii mari, in care zgomotul de fundal poate crea probleme, multi videografi aleg sa lucreze in paralel cu reportofoane, pe langa camerele cu care realizeaza filmarea astfel incat daca apare o problema cu sonorul, aceasta sa poata fi corectata cu echipamentul de rezerva.

3. Sensibilitatea la lumina a camerei – Sensibilitatea la lumina a camerei folosita este extrem de importanta, in mod special pentru videografii din Romania care lucreaza adesea in bisericile ortodoxe in care luminozitatea este intotdeauna o problema. In biserici si restaurante slab iluminate, este important ca tipul de camera aleasa sa poata capta imagini clare chiar si in conditii de lumina slaba.

4. Participarea la repetitii – Pentru videografii care sunt inca la inceput de drum, participarea la repetitii poate fi o ocazie excelenta pentru a determina unde pot fi puse camerele, reportofoanele sau cu ce tip de luminozitate urmeaza sa se confrunte. Participarea la repetitii ofera posibilitatea de a planui in avans diverse detalii tehnice importante, insa acest pas devine mult mai putin important pentru un videograf de nunta profesionist care poate anticipa toate aceste aspecte doar pe baza experientei.

5. Primplanuri si imagini statice – Un videograf nunta de succes precum cei de pe WeedingStuff.ro va realiza intotdeauna filmarea cu o idee clara asupra tipului de editare video pe care doreste sa il realizeze cu imaginile capturate. Din acest motiv se recomanda instalarea unei camere pe tripod care sa capteze imagini cu biserica sau restaurantul unde au loc ceremonia si receptia, imagini ce pot fi folosite ca intro sau treceri in varianta finala a filmului. Filmarile de aproape si prim planurile captureaza cel mai bine emotia momentului.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com