Angajezi un contabil sau o firma de contabilitate?

Orice afacere, indiferent cat este ea de marunta, are nevoie de contabilitate. Pana la urma, ideea unei firme este aceea de a face bani iar administrarea banilor se face de catre un contabil. Daca in ceea ce priveste necesitatea unui contabil, totul este cat se poate de clar, alegerea acestui contabil poate sa fie o misiune destul de dificila.

Prima decizie grea pe care un administrator de firma trebuie sa o ia, este daca alege o firma de contabilitate sau angajarea unui contabil pentru a-i face contabilitate financiara.

Firma de contabilitate

Exista un numar mare de firme de contabilitate in Bucuresti, care iti pot raspunde tuturor nevoilor pe care le ai din punct de vedere financiar. Evident, nu si atragerea fondurilor. Administrarea lor insa, poate sa cada in mainile unei firme de contabilitate.

O firma de contabilitate Bucuresti iti poate aduce atat avantaje, cat si mici dezavantaje. Printre avantaje se numara faptul ca iti poate oferi un cost foarte mic. Daca in cazul unui contabil angajat trebuie sa platesti un salariu intreg, insotit de o multime de taxte la stat, in cazul unei firme de contabilitate trebuie sa platesti doar o factura, care de cele mai multe ori nu depaseste cu mult 2-300  de lei in fiecare luna.

Unde-s multi, puterea creste, asadar, o firma de contabilitate aduce si un alt avantaj: faptul ca exista mai multi angajati care pot veni cu solutii. De multe ori, contabilitatea pune la incercare orice persoana, inclusiv contabilii experimentati. In astfel de momente, este bine ca persoana ce se ocupa de contabilitatea ta sa aiba pe cine sa intrebe si sa poata gasi solutii cat se poate de rapide. In plus, avand mai multi angajati, este probabil ca acea firma sa iti poata asigura toate formele de contabilitate de care ai nevoie, de la contabilitate primara la contabilitate manageriala, ceea ce nu poate fi spus si despre un contabil angajat.

O firma de contabilitate isi asuma toata responsabilitatea asupra actiunilor pe care le face, in asa fel incat, atunci cand se efectueaza o greseala, cei care sunt trasi la raspundere sunt cei pe care i-ai angajat, nu tu. Astfel, angajand o astfel de firma elimini riscul de a lua amenzi.

Contabil angajat

Angajarea unui contabil poate sa vina si ea cu avantajele sale. In primul rand, o astfel de decizie inseamna o evolutie. Vei avea o persoana 100 % dedicata, care se va ocupa de tot ceea ce inseamna parte financiara in firma ta. Dat fiind faptul ca nu va avea de lucru si la alte firme, iti poate oferi o atentie sporita si poate gasi cele mai bune solutii pentru problemele firmei tale.

Cu un contabil pe care il angajezi in cadrul firmei tale poti avea o relatie ceva mai stransa si poti gasi variante perfecte care sa ajute firma sa creasca.

Nu in ultimul rand, un contabil angajat inseamna o incredere ceva mai mare si o posibila solutie pe termen lung. Din pacate, spre deosebire de angajarea unei firme, in cazul unui contabil, responsabilitatea cade atat asupra lui, cat si asupra administratorului firmei, asadar, daca apar greseli, toata lumea poate avea de suferit din aceasta cauza

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com