Avantajele alegerii unui server VPS

Serverul VPS sau virtual private server este unul dintre cele mai populare optiuni de gazduire datorita cresterii sale in performanta si functionalitate, dezvoltare care este de asteptat sa continue in acelasi ritm ca si pana in momentul actual. Exista numeroase motive pentru care clientii aleg sa isi gazduiasca site-ul sau aplicatia pe un server virtual, de la preocupari legate de mediul inconjurator si amprenta de carbon a echipamentelor pana la capacitatea de dezvoltare rapida a acestei tehnologii si de extindere fara probleme a spatiului de stocare si capacitatii serverului.

Un server virtual ofera mai multa stabilitate

gazduire siteNumerosi experti in domeniul IT specializati pe serviciile de gazduire site sunt de parere ca shared hosting este un pachet de servicii de gazduire web care va disparea de pe piata foarte curand, un numar tot mai mare de companii vanzandu-si serverele si trecand la tehnologia VPS care este in momentul actual mai performanta ca oricand.

Atunci cand se foloseste un pachet de shared web hosting in care mai multe site-uri „impart” acelasi server fizic, performanta, uptime-ul si downtime-ul site-ului este afectat direct de ceilalti „chiriasi” de pe acelasi server. Aceste probleme nu exista pe serverele VPS.

Mai mult control prin comparatie cu shared hosting. Un alt beneficiu al optiunii de gazduire pe un server virtual este faptul ca fiecare client are acces total astfel incat daca doresc sa instaleze un pachet de software special nu trebuie sa discute mai intai cu gazda pentru a sugera ca acestia sa faca modificarea. In general serverele fizice sunt optimizate pentru siguranta, iar acest lucru inseamna ca unele software-uri noi inca netestate sau care nu au demonstrat a fi sigure 100% nu sunt disponibile in pachetul de gazduire.

O distributie mai inspirata a resurselor

Serverele VPS sunt considerate varianta de gazduire „verde” datorita faptului ca sunt o tehnologie care reduce la minim amprenta de carbon. De asemenea spre deosebire de serverele dedicate unde toate resursele unui singur server sunt folosite de un singur client si de multe ori un singur server este prea puternic pentru nevoile unui singur client, VPS-urile creeaza mai multe medii virtuale de gazduire intr-un singur server fizic. In felul acesta resursele sunt distribuite in cel mai eficient mod.

Severele VPS sunt tot mai accesibile din punct de vedere financiar

In perioada in care aceasta tehnologie era inca tanara, un server VPS era unul dintre cele mai scumpe solutii de gazduire web de piata. In prezent insa, aceste servere sunt o solutie tot mai accesibila din punct de vedere financiar datorita evolutiei tehnologiei. S-a ajuns in punctul in care VPS hosting este o optiune inclusiv pentru site-urile mici si site-urile abia lansate ajungand la preturi usor accesibile pe luna, comparabile cu pachetele de share hosting.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com