Avantajele cerii de epilat

ceara de epilatCele mai multe metode de epilat temporar au rezultate pe termen scurt si afecteaza intr-un mod negativ cresterea parului, ingrosand firul si marind viteza de crestere a acestuia. Prin comparatie, ceara fierbinte lasa pielea fina pentru mai mult timp, fiind cea mai eficienta metoda de epilare temporara, dar si una dintre cele mai accesibile din punct de vedere financiar. Spre deosebire de inlaturarea parului nedorit cu lama, rezultatele sunt de durata mult mai lunga deoarece acesta este smuls din radacina, fiind nevoie de un ciclu intreg de crestere pentru ca acesta sa poata patrunde prin piele si sa poata deveni vizibil din nou.

Cum functioneaza ceara fierbinte?

Ceara fierbinte este folosita de sute de ani pentru inlaturarea parului nedorit, iar reteta nu s-a schimbat aproape deloc. Chiar daca in momentul actual exista aparate de epilare cu ceara de unica folosinta si ceara cu miere sau aloe vera pentru protejarea pielii, in principal metodele de epilare au ramas aceleasi, ceea ce demonstreaza eficienta acestora.

Pentru epilare, ceara este topita si aplicata pe piele cu o spatula de plastic sau de lemn. Peste ceara se aplica o hartie de epilat si se lasa la racit cateva minute, timp in care pot fi aplicate alte fasii de ceara. Cand se raceste, ceara se muleaza in jurul firelor de par iar in momentul cand aceasta este smulsa rapid in directia inversa a cresterii parului, ea lasa pielea neteda, smulgand firele din radacina. Acest proces este usor dureros, insa in mainile unei cosmeticiene cu experienta, o sedinta de epilat trece aproape pe nesimtite.

Avantajele epilarii cu ceara

Sesiunile la salonul de cosmetica sunt cea mai rapida metoda de epilare cu ceara fierbinte, dar nu neaparat cea mai comoda. O alta solutie este epilarea acasa cu aparate de epilat si kit-uri de epilat disponibile pe site-uri online precum www.ceara-epilat.ro. Oricare este solutia aleasa, avantajele acestei metode de inlaturare temporara a parului sunt indiscutabile:

1. Persoanele care aleg sa foloseasca ceara fierbinte pot obtine rezultate mai rapide controland dimensiunea zonelor pe care se intinde ceara la o singura aplicare. Cosmeticienele cu experienta pot inlatura parul de pe intreg piciorul in doar trei, patru aplicari.

2. Unele metode de epilare precum cremele de epilat functioneaza doar pe anumite tipuri de par, nefiind eficiente pe folicolul mai gros in mod natural sau datorita folosirii repetate a lamei. Ceara functioneaza pentru orice tip de par, desi pentru persoanele care trec de la ras la epilat procesul poate fi mai dureros datorita grosimii firului de par, dar rezultatele sunt aceleasi ca in cazul persoanelor cu par subtire, deschis la culoare.

3. Epilarea cu ceara fierbinte se poate aplica pe orice parte a corpului functionand la fel de bine atat pe parul fin de pe fata (precum zona mustatii sau a sprancenelor), cat si pe parul mai gros din zona inghinala.

4. Epilarea frecventa cu ceara fierbinte subtiaza in timp firul de par si poate ajunge pana la deteriorarea folicolului astfel incat parul sa nu mai creasca deloc pe anumite portiuni. Persoanele care aleg epilarea cu ceara ca metoda exclusiva de inlaturare a parului nedorit descopera ca in timp au nevoie de tot mai putine sedinte anuale la salonul de cosmetica, parul crescand mult mai greu.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com