Avantajele folosirii unui dictionar online

Dictionarele online cresc rapid in popularitate odata cu dezvoltarea tehnologiei mobile si cresterea acoperirii de conexiune la internet. In momentul in care o parte semnificativa din populatia urbana are acces la internet prin intermediul dispozitivelor mobile, este normal ca acest lucru sa afecteze si numeroase aspecte legate de practicabilitate in viata de zi cu zi.

Un dictionar roman online este varianta digitala a DEX-ului voluminos, aproape imposibil de transportat si greu de citit din cauza literelor foarte mici folosite pentru a cuprinde un volum imens de informatie intr-o carte cu dimensiuni rezonabile.

Dictionarul online nu este limitat din punct de vedere al volumului de informatii si din acest motiv numeroase site-uri de tip dictionar online cuprind mai multe tipuri de dictionar intr-unul singur: dictionar rime, dictionar sinonime, dictionar antonime, etc.

Dictionar online vs dictionar explicativ al limbii romane clasic

Dictionarul online este mai practic din punct de vedere al accesibilitatii. Prin comparatie cu un dictionar clasic care este prea voluminos pentru a fi transportat, dictionarul online este accesibil de oriunde prin intermediul unei tablete, al unui smartphone, al laptop-ului sau al computerului.

Dictionarul online poate fi reactualizat daca este nevoie. In era comunicarii limbajul este in permanenta modificat si imbogatit. Specialisti considera ca acest proces de schimbare si imbogatire a limbii este doar la inceput, numarul de neologisme promitand sa creasca exponential de la an la an. In aceste conditii, un dictionar explicativ al limbii romane clasic va ajunge sa trebuiasca reinnoit o data la cativa ani.

Dictionarul online este mai usor de folosit. Dictionarele clasice au problema limitarii ca numar de pagani si dimensiuni, din acest motiv nu pot oferi decat un singur tip de clasare a cuvintelor si un singur mod de cautare. Eliberat de aceasta limitare, un dictionar online ofera aduse utilizatorilor cel putin 2 sau 3 metode de cautare si sortare a cuvintelor pe langa extrem de utilul buton de cautare. Astfel dictionarele online ofera modul de cautare dupa primele grupe de litere sau ultimele grupe de litere, etc.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com