Avantajele parchetului din lemn masiv

parchet lemn masivIn domeniul tipurilor de pardoseli, parchetul din lemn masiv este considerat de departe cel mai calitativ. Este tipul de pardoseala care nu se va demoda niciodata.

Pe langa aspectul nobil pe care il are, un parchet din lemn masiv este un foarte bun izolator termic. Confera incaperei o eleganta aparte avand un aspect curat si uniform. Se gaseste sub diferite modele si culori, se poate instala in orice incapere. Creste considerabil valoarea unei case. Esenta, structura, duritatea si culoarea ofera caracterul unic al parchetului din lemn masiv.

Ofera o senzatie de caldura, dar si de intimitate in orice incapere. Se gaseste intr-o gama foarte variata de modele, culori si esente (stejar, bambus, nuc, cires, paltin, teak etc). Este, cu siguranta, cel mai durabil tip de pardoseala. Necesita, intr-adevar o intretinere periodica, insa niciun alt tip de pardoseala nu are durata de viata mai mare ca parchetul. In plus, raschetarea si lacuirea periodica a parchetului ofera sentimentul de prospetime si noutate astfel incat poate fi echivalentul inlocuirii acestuia.

Un alt avantaj al parchetului din lemn masiv este curatarea foarte usoara. Nu retine praful sau mucegaiul. Necesita doar aspirare si stergerea cu un mop umezit saptamanal.

Parchetul din lemn masiv se potriveste cu orice tip de incapere (sufragerie, dormitor, birou, bucatarie, baie, hol) dandu-i o valoare deosebita. Nu doar insusirea estetica este cea care ii da valoare, ci si cea practica.

Cu siguranta reprezinta o investitie pe termen lung. Beneficiaza de o durata de viata de pana la 50-60 de ani daca este bine intretinut. Rezista la zgarieturi si este o buna alegere in cazul persoanelor care sufera de alergii.

In concluzie, daca ne dorim o incapere eleganta care sa ne ofere confort termic si fonic, sa ne incante vizual si care sa se potriveasca cu majoritatea tipurilor de mobilier, cea mai buna solutie este parchetul din lemn.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com