Avantajele si dezavantajele unui credit rapid ifn

credite ifnAtunci cand apare nevoia de finantare rapida, cei mai multi debitori sunt pusi in situatia de a alege intre apelarea la un credit rapid IFN sau incercarea de accesare a unui credit bancar. Creditele de nevoi personale oferite de institutiile financiare nebancare au inceput relativ de curand sa creasca in popularitate si sa fie recunoscute drept o alternativa la creditele bancare, iar motivul pentru care acest proces este mai lent decat in mod normal este in principal lipsa de informatie. Ca orice metoda de creditare si creditele nebancare au avantaje si dezavantaje, ramane la latitudinea debitorului sa decida daca avantajele sunt mai convingatoare decat dezavantajele.

Inainte de a lua decizia de a accesa un credit rapid de la o institutie financiara nebancara este foarte important sa se inteleaga exact ce inseamna, cum functioneaza si cum pot fi recunoscute companiile de incredere pe acest domeniu. Avantajele si dezavantajele acestor tipuri de credite de nevoi personale se determina cel mai simplu prin comparatia cu cele oferite de banci.

Siguranta creditelor nebancare

Inainte de a discuta despre avantaje si dezavantaje, este important de subliniat faptul ca acest tip de credite sunt 100% sigure pentru ca institutiile nebancare trebuie sa se supuna acelorasi legi si reguli ca si bancile. Este important insa ca cei interesati de obtinerea unui credit rapid sa se asigure ca institutia cu care urmeaza sa lucreze este acreditata si de incredere.

Avantaje credit rapid IFN

1. Institutiile financiare nebancare ofera adesea optiuni mai accesibile decat cele bancare in ceea ce priveste modul in care sunt impartite ratele si cat de flexibile sunt optiunile de plata.

2. Criteriile de acordare a creditelor nebancare sunt mult mai relaxate decat cele de acordare ale creditelor bancare. In principal aceste criterii extrem de permisive sunt si motivul pentru care aceste tipuri de credite pot fi acordate rapid.

3. Creditele nebancare au costuri de intretinere mai mici de obicei.

4. Creditele de nevoi personale de la institutii financiare nebancare sunt mult mai flexibile si mai usor de personalizat pentru nevoile fiecarui client in parte si circumstantele specifice.

5. Nu se lucreaza cu lista de rau platnici a biroului de credite. Cele mai multe institutii financiare nebancare aleg sa nu lucreze cu listele oferite de biroul de credite, astfel ca persoanele care se afla dintr-un motiv sau altul pe lista de rau platnici pot totusi obtine un imprumut prin aceasta metoda.

Dezavantaje credit rapid IFN

1. Sunt o solutie mai putin cunoscuta. Acesta nu este in mod neaparat un dezavantaj dar este motivul pentru care un numar mare de persoane nu acceseaza acest tip de credite, in principal din lipsa de informatii. Pentru ca bancile sunt institutiile financiare cele mai cunoscute, acestea detin controlul pietei de credite iar imprumuturile ifn au nevoie de mult mai multa reclama pentru a putea atrage clienti.

2. Aceste imprumuturi se potrivesc in principal pentru credite de nevoi personale sau imprumuturi pe sume mici pe termen scurt pana la mediu. Astfel, pentru finantarea unei afaceri mari sau dezvoltarea unei companii deja consacrate, un credit rapid ifn nu este solutia.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com