Avantajele si dezvantajele serviciilor de rent a car

Rent-a-CarApelarea la servicii de rent a car este de multe ori cea mai la indemana si comoda modalitate de deplasare pentru persoanele care calatoresc mult pe distante mari. Atunci cand vacanta sau calatoria in interes de afaceri se desfasoara la distanta de cateva ore de zbor cu avionul pana casa, deplasarea cu masina personala devine aproape imposibila. Pentru mobilitate in orasul sau zona aleasa pentru vacanta sau calatoriile de afaceri, inchirierea unei masini este solutia ideala.

Avantajele serviciilor rent a car

Companiile care ofera servicii rent a car au de obicei un numar mare de modele de autoturisme din care clientii pot alege. In functie de clasa, marca automobilului si alte optiuni legate de confort, preturile difera substantial. Momentele in care poate fi avantajos de folosit solutia rent a car nu se reduc doar la vacante si calatorii de afaceri.

1. Pentru persoanele care locuiesc in zone aglomerate, metropolitane in care detinerea propriului autoturism pune numeroase probleme, inclusiv cel al lipsei locului de parcare, inchirierea unei masini atunci cand este nevoie este o alternativa practica si accesibila.

2. Serviciile de inchirieri masini ofera versatilitate pe care proprietarii de masini nu o au la dispozitie. Se poate inchiria exact tipul si clasa de masina ideale pentru nevoile de moment, astfel acelasi client poate inchiria initial un SUV, apoi un mini-van sau o masina din clasa economy.

3. Chiar si pentru persoanele care detin deja un automobil proprietate personala, inchirierea unei masini poate ajuta la evitarea fortarii masinii personale in conditii de drum nu tocmai ideale. Acelasi principiu se aplica si in cazul in care masina este un model mai vechi ori nu tocmai economica, inchirierea unei masini mult mai economice poate ajunge la drum lung sa echivaleze ca pret folosirea propriului automobil.

4. Inchirierea unei masini combina toate avantajele autoturismului pentru deplasarea in zona in care se alege pentru vacanta, fara drumul obositor de acasa pana la destinatie. Se poate lua avionul pana la destinatie de unde, apelandu-se la servicii rent a car, se poate alege o masina potrivita pentru planurile de vacanta.

5. Inchirierea de masini este inclusiv o metoda excelenta de a determina ce tip sau model de masina clientul si-ar dori sa detina ca proprietar. Aceste servicii pot fi considerate drept o alternativa prelungita de drive test, mult mai concludenta pentru o decizie finala cu care viitorul proprietar de autoturism sa fie cu adevarat multumit.

Dezavantajele serviciilor rent a car

Serviciile rent a car se adreseaza in principal oricarui tip de buget, intr-o anumita limita insa atunci cand se inchiriaza masina pentru perioada prelungite de timp, aceasta solutie poate sa devina mult mai putin accesibila.

Dezavantajul principal al acestor tipuri de servicii este faptul ca pe langa cheltuielile cu combustibilul, se plateste si o taxa fixa pe zi care pentru o perioada mai lunga poate deveni destul de greu de suportat la un buget obisnuit de vacanta. Pe de alta parte, prin comparatie cu alte metode de transport precum trenul sau transportul in comun, cheltuiala poate fi chiar mica, in mod special pentru 3 – 5 persoane.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com