Ce inseamna Responsive Web Design?

Nu stiu cat de multa lume stie despre acest concept insa nu mai este ceva chiar nou in mediul online mai ales printre cei care se ocupa de aceasta nisa !

Responsive Web Design ( RDW ) inseamna un Design receptiv, un design care se adapteaza la orice dimensiune de ecran fie ca este un calculator, tableta sau telefon mobil si ofera utilizatorilor o experienta mult mai imbunatatita fata de site-urile fixe. Vizitatorul nu mai este obligat sa dea zoom +/- pentru a citi informatia de pe telefonul mobil, dimensiunile imaginilor sunt optimizate deasemeea si ele.

Aceast idee a plecat de la autorul Ethan Marcotte in anul 2011 in cateva articole scrise de el din domeniul IT.

Cat este de important pentru un web site sa fie responsive?

Avand in vedere ca in ultimi ani peste 50% din accesarile pe interet se realizeaza de pe terminale mobil si tendinta este in crestere conform ultimelor statisici, google a inceput sa puna accentul pe acest lucru si la introdus ca fiind in factor important in algoritmul de indexare din Aprilie 2015. Practic, la o cautare de pe telefonul mobil, google va returna primele rezultate numai web site-urile care sunt Responsive, ceea ce ii va penaliza pe restul. Din cate am observat, google afiseaza un mesaj in dreptul link-ului care informeaza utilizatorul ca pagina care urmeaza sa o acceseze este „Mobile Friendly”.

Pentru crearea unui web site un webmaster trebuie sa ia in calcul acest aspect si trebuie sa introduca anumite instructiuni in CSS care sa indice documentelor HTML cum ar trebui sa se comporte pe anumite dimensiuni de ecran.

Se poate modifica un web site sa fie responsive?

Cu siguranta, tehnologia IT va ajuta sa realizati aceasta modificare insa este recomandat sa apelati la un expert in domeniu. Daca web site-ul dumneavoastra este realizat pe platforme CMS gen WordPress sau Joomla, se poate instala un plugin care sa faca aceasta modificare. Pentru a verifica daca un web site este „mobile friendly” se poate verifica pe google.

Va doresc mult succes si lectura placuta de pe telefonul mobil!

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com