Cele mai scumpe sortimente de cafea din lume – Top 5

Pentru majoritatea dintre noi fiecare dimineata incepe cu o cafea tare si aromata care ne mentine proaspeti pe perioada intregii zile. Soiul este mai putin important, precum si modul de preparare. Cunoscatorii insa, merg atat de departe  incat, pentru a consuma o cafea exclusivista ajung sa plateasca sume exorbitante.

Iata mai jos un top al celor mai scumpe 5 tipuri de cafea din lume.

  • black Ivory1. Black Ivory (fildes negru)

Este o cafea produsa exclusiv in Thailanda, fiind obtinuta din boabe de cafea arabica partial digerata de elefanti. Acest tip de cafea are o aroma fina, gustul sau aducand cu ciocolata.

Pretul de comercializare, potrivit siteului oficial, este de 66 de dolari/ pachetul de 35 de grame (din care se pot prepara aproximativ 5 espresso). La un calcul sumar, reiese un pret de achizitie de aproape 2000$ per kilogram.

  • 2. Kopi Luwac

Este o alta „delicatesa” exclusivista este obtinuta din boabe partial digerate de catre civeta de palmier, o specie de mamifer asemanatoare cu zibeta. Sub efectul enzimelor digestive ale civetei, aceasta cafea are o savoare aparte.

Kopi Luvak este produsa exclusiv in Indonezia, productia anuala fiind estimata la doar cateva tone. Pretul de achizitie este situat la aproximativ 500$ per kilogram, principalele piete de desfacere fiind SUA si Japonia.

  • 3.  La Esmeralda

Este o cafea rara provenind de pe plantatia Esmeralda Jaramillo, situata in vestul statului Panama. Pretul acestui sortiment ajunge la 200 de dolari per kilogram.

  • 4.  Cafeaua St. Helena

Deasemena o cafea rara, obtinuta dintr-un soi care se cultiva in zona Atlanticului de sud pe insula Sfanta Elena. Pretul acestui sortiment ajunge pana la 80 de dolari per jumatate de kilogram.

  • 5.  Jamaica Blue Mountain

Este o cafea fina, recoltata de la altitudini de pana la 1800 de metri. Arealul culturilor deste de numai 6000 de hectare, producandu-se anual aproximativ 500 de tone. Este singurul sortiment de cafea care inca se ambaleaza in butoaie de lemn.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com