Cerere mare pentru spatii de birouri in Bucuresti

spatii birouri bucurestiO data cu revenirea lenta a pietei imobiliare in ceea ce priveste vanzarea locuintelor, si in cazul segmentului alocat spatiilor de birouri se observa o usoara dezmortire. Astfel, in primele trei luni ale anului 2012, pretul chiriilor a inceput sa creasca usor. Tendinta de crestere se va opri insa, sunt de parare specialistii imobiliari care estimeaza ca saltul de pret din acest an se datoreaza aparitiilor rare de noi spatii de birouri, in timp ce solicitarile cresc.

Potrivit unui studiu realizat de compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox, la capitolul spatii birouri Bucuresti, chiriile au crescut cu 3 procente in primul trimestru al anului fata de aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, in functie de zona, preturile se incadreaza intre 18,5 – 19.5 euro / mp/ luna intr/o zona centrala si scad pana la 10-12 euro pentru spatiile de birouri aflate in cladirile de la periferie. Conform aceleiasi analize, se pare ca preturile se vor mentine la aceasta valoare pana la sfarsitul anului asta dupa ce cresterea inregistrata la acest inceput de an este prima dupa trei ani de stagnari.

Investitorii stiu ca spatiile de birouri sunt la mare cautare, iar in prima parte a anului au fost scosi pe piata 2500 de mp de spatii noi in cadrul proiectului finalizat Barbu Vacarescu, proiect realizat de Expert Rolnvest Development. Acesta este insa doar inceputul pentru ca numarul de spatii noi va creste, specialistii estimand ca vor aparea 100.000 de mp de birouri cu 12% mai mult ca in anul 2011, in timp in 2013 va creste la 130.000 pe mp, astfel stocul total in Bucuresti depasind 2 milioane de mp.

Totodata, o alta concluzie a studiului este ca a crescut numarul de inchirieri rata de neocupare pentru spatiile de birouri din Capitala fiind de 13,4% la inceputul anului, in scadere cu 2,5% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com