Cum alegem modelul potrivit de carucior pentru bebe?

carucior bebePatutul si caruciorul sunt doua dintre primele investitii la care viitorii parinti se gandesc. Modele de carucioare disponibile intr-un magazin pentru copii in momentul actual sunt atat de variate incat adesea alegerea pare aproape imposibila si poate deveni chiar coplesitoare. Atunci cand pregatirea pentru venirea noului membru al familiei intra pe ultimele sute de metri, este extrem de util ca probleme precum alegerea caruciorului sa fie deja rezolvate.

Carucioarele pentru bebe – o investitie pe termen lung

La alegerea caruciorului trebuie tinut cont in primul rand de faptul ca acestea vor fi folosite pentru primi 3 sau chiar 4 ani din viata celor mici. Din acest motiv este extrem de important ca modelul de carucior ales sa fie cel potrivit astfel incat investitia sa se faca o singura data.

Datorita numarului mare de carucioare disponibile intr-un magazin pentru copii poate fi destul de greu de ales cel potrivit pentru nevoile fiecarei familii in parte. Caruciorul ideal se poate folosi inca din prima zi si pana cand cei mici sunt gata sa exploreze lumea pe propriile picioare.

Pentru a face alegerea corecta trebuie raspuns la cateva intrebari esentiale.

1. Cat de important este bugetul?

Prima si cea mai importanta intrebare la care parintii trebuie sa isi raspunda inainte de a vizita un magazin pentru copii in vederea cumpararii caruciorului pentru bebe este legata de buget. In mod normal orice parinte isi doreste ce este mai bun pentru micutul sau micuta sa, dar acest tip de produse pot fi adesea extrem de costisitoare, in mod special modelele anumitor companii. Este bine ca parintii sa stie clar la ce buget se limiteaza pentru a-si putea face o idee in ceea ce priveste diversitatea de modele si companii din care pot alege. In materie de carucioare bebe diferentele de pret sunt adesea greu de crezut, de la cateva sute de lei pana la cateva mii de lei.

2. Cat de des si in ce conditii va fi folosit caruciorul?

Un alt aspect important ce trebuie luat in considerare inainte de vizita la un magazin pentru copii este frecventa si conditiile in care va fi utilizat caruciorul. Bineinteles este extrem de greu de prevazut cum se va schimba situatia cu trecerea lunilor sau a anilor, unii copii invata sa mearga neasteptat de repede si refuza caruciorul pe cand altii raman dependenti de carucior pana la 3-4 ani. Cu toate acestea, inainte de cumparare trebuie luate in considerare detaliile pe care parintii le pot prevedea: se va merge cu caruciorul doar pe drumuri asfaltate sau si „offroad”? Daca parintii detin masina atunci trebuie luata decizia daca doresc sa cumpere caruciorul cu landou pentru masina sau sa achizitioneze separat scaunul de masina?

Se poate opta pentru cumpararea unui singur carucior bebe mai costisitor care sa indeplineasca toate cerintele unui carucior ce poate fi folosit din prima zi pana cand cei mici renunta la carucior, sau daca bugetul este o problema datorita cheltuielilor imense pe care le impune pregatirea pentru venirea unui bebelus, se poate cumpara un carucior mai ieftin, special pentru primul an de viata al celor mici pentru ca mai apoi sa se cumpere un alt model sport, mai usor, pentru bebelusii care incep deja sa mearga.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com