Cum reconditionezi scaunele de bucatarie

Bucataria este considerata de multi sufletul unei case, este locul in care intreaga familie se reuneste la sfarsitul unei zile lungi pentru a petrece putinul, dar pretiosul timp pe care il au impreuna. Mirosul, designul, mobila si modul in care este aranjat spatiul contribuie la definirea acestui mic sanctuar al casei drept zona preferata a intregii familii. Intr-o bucatarie, toate detaliile, de la scaune de bucatarie, la corpurile de mobila si perdelele alese contribuie la crearea unui spatiu de relaxare.
Pentru a avea o bucatarie calduroasa, primitoare, care sa serveasca atat ca spatiu practic, dar si ca zona de relaxare, nu este nevoie sa se cheltuiasca o avere. Solutii DIY (do it yourself) si mici artificii de design pot face toata diferenta intre o camera plicticoasa si una indragita atat de cei mici, cat si de adulti. Bucataria nu trebuie niciodata lasata sa para o camera invechita, ponosita sau sufocanta deoarece aceasta da tonul intregii case. Nimic nu afecteaza mai mult aspectul unei bucatarii decat deteriorarea mobilei si in mod special a scaunelor de bucatarie.

In mod ideal, scaunele de bucatarie trebuie schimbate periodic deoarece nivelul de confort al acestora poate influenta calitatea timpului petrecut luand masa impreuna cu familia. Nu toate familiile detin bugetul necesar pentru a schimba intrega mobila sau a cumpara scaune noi de cate ori acestea incep sa dea semne de deteriorare. Pentru cei care nu isi pot permite investitia de a schimba mobilierul uzat, exista diverse metode de a insufla viata unor obiecte de mobilier deja invechite.

In cazul scaunelor clasice de bucatarie, din lemn, cea mai des intalnita este decojirea sau decolorarea vopselei. Din fericire, procesul de revopsire a unor scaune de bucatarie nu este atat de complicat pe cum pare, fiind nevoie doar de urmarea catorva pasi simpli:

1. Pentru revopsirea scaunelor de bucatarie este nevoie de o surubelnita, smirghel, vopsea, degresant, pensula curbata si pensula simpla.

2. Daca scaunele sunt dotate cu perne, acestea fie se demonteaza, ori in cazul in care nu este posibil, se acopera cu pungi de nailon sau reviste lipite intre ele cu banda adeziva pentru a ramane pe pozitie si a proteja materialul.

3. Se pregateste suprafata scaunului prin frecare cu hartia de smirghel si apoi se sterge atent cu o solutie degresanta si apa cu detergent de vase. Suprafata se mai sterge inca o data cu o carpa uscata, curata, apoi se lasa 10-15 minute. Atunci cand se incepe aplicarea vopselei, suprafata trebuie sa fie perfect uscata.

4. Se aplica primul strat de vopsea, aceasta trebuind sa fie una speciala speciala pentru lemn sau pentru toate suprafetele. Primul strat de vopsea este extrem de important pentru rezultatul final, de aceea se recomanda ca intreaga suprafata sa fie acoperita cu atentie, in mod uniform.

5. Scaunul se lasa cateva ore la uscat, in functie de durata de uscare a vopselei folosite si tipul de vopsea (pe baza de apa sau pe baza de ulei).

6. Se aplica al doilea strat de vopsea pe scaunul de bucatarie cu miscari ce urmaresc aceeasi directie si cu atentie ca suprafata sa fie acoperita perfect. Orice defecte de la prima acoperire cu vopsea pot fi reparate in timpul celei de-a doua aplicari.

7. In functie de modelul dorit pentru scaunele de bucatarie, se pot folosi stencil-uri si o alta culoare de vopsea pentru detalii suplimentare care sa se armonizeze cu designul din restul bucatariei.

8. Pentru un aspect lucios se poate aplica si un strat de lac.

In modul acesta, cu un buget redus se pot obtine scaune de bucatarie elegante, moderne sau haioase fara a vizita macar un magazin de specialitate, iar aspectul intregii bucatarii va fi reinprospatat datorita schimbarii aduse.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com