Cum sa devii un web designer de succes

web designPentru a avea succes intr-un domeniu atat de competitiv precum design-ul web este nevoie de ceva mai mult decat cunostinte aprofundate de Photoshop si jQuery. Ca in orice alt domeniu in care competitia este atat de stransa, diferenta o fac atentia la detalii si ambitia, iar adesea distanta dintre un designer de succes si unul fortat sa isi aleaga o noua cariera este mai mica decat si-ar putea imagina.

Cateva dintre cele mai importante sfaturi pentru un web designer aflat la inceput de drum:

1. Un web designer trebuie sa poata comunica cat se poate de bine cu clientul. In domeniul web designului, comunicarea este unul din avantajele care pot face diferenta intre succes si esec. Motivul este simplu, un client multumit inseamna un review bun sau o posibila recomandare. Iar pentru ca un client sa fie multumit, serviciul oferit trebuie sa fie exact ceea ce isi dorea acesta. Un web designer trebuie sa fie capabil atat sa inteleaga viziunea clientului si sa o transpuna in concret, cat si sa poate explica de ce anumite idei sunt imposibile sau ce alte alternativele sunt de preferat.

2. Design-ul trebuie planuit si pus pe hartie inainte sa inceapa munca efectiva. Multi web designeri trec peste aceasta parte a procesului, insa aceasta nu este intotdeauna o idee buna. In primul rand, in momentul in care ideea pentru design-ul web este pusa pe hartie, este mult mai usor de stabilit daca este intr-adevar realizabil in timpul si pe bugetul promis. De altfel, acest design preliminar poate fi aratat clientului, astfel incat designerul sa fie sigur ca exigentele acestuia sunt satisfacute. In partea de planuire trebuie sa intre discutiile cu clientul, dar si un studiu al competitiei. Designerul trebuie sa isi puna intrebarea ce poate aduce nou sau interesant cu designul oferit clientului fata de competitie.

3. Autocriticismul si feedback-ul sunt cele mai importante aspecte ale finalizarii unui proiect. Competitia in lumea web designului este acerba. Exista companii profesionale precum www.eventmedia.com, dar si freelanceri cu o vasta experienta, iar toti acestia pot fi potentiali rivali pentru urmatorul proiect, de aceea pentru a reusi este foarte important ca un web designer sa evolueze constant. Istoria web design-ului a demonstrat de nenumarate ori ca aceasta este o industrie ce se afla in vesnica miscare, iar pentru a avea success, un designer trebuie sa tina pasul cu ea. Feedback-ul primit de la clienti, dar si autoevaluarea sunt pasi cheie la finalul fiecarui proiect pentru a putea stabili unde mai este nevoie de munca, fie ca este vorba de unul din softurile folosite pe care designerul nu il stapaneste inca la perfectie, sau de partea de design grafic. Pentru a avea succes, un web designer trebuie sa fie dispus sa invete in permanenta si sa se adapteze noilor trenduri de pe piata.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com