Cum sa iei examenul auto din prima incercare?

permis de conducerePentru viitorii soferi, atunci cand vine vorba de examenul pentru permis auto, piedica principala nu este testul practic asa cum ar fi de asteptat, ci cel scris. De la viitorii soferi exista pretentia sa poata conduce masina in mod regulamentar, sa dea dovada de reactii rapide necesare oricarui participant la trafic, dar si de cunostinte de natura teoretica in ceea ce priveste legislatia rutiera in vigoare si elemente importante ale modului de functionare al vehiculului. Pentru a testa aceste cunostinte, Directia de Permise si Inmatriculari Bucuresti a lansat programul de chestionare drpciv online ce ofera viitorilor soferi ocazia sa isi testeze cunostintele usor si rapid in mediul online, pe o interfata ce emuleaza perfect formatul actual al examenului teoretic pentru permisul de conducere.

Pregatirea pentru examenul auto in cativa pasi simpli:

1. Inscrierea la o scoala de soferi pentru dobandirea cunostintelor practice necesare participarii la trafic. In Romania, numarul minim de ore de condus insotit de un instructor pe care un sofer trebuie sa le aiba la activ inainte de a se putea inscrie la examenul pentru permis, este de 30 de ore. Este de preferat ca, daca in momentul cumularii celor 30 de ore obligatorii, viitorul sofer se simte inca nepragatit sau nesigur pe cunostintele dobandite, acesta sa continue cu cateva ore in plus pana in momentul in care este convins ca si-a insusit toate deprinderile necesare astfel incat testul practic sa nu trebuiasca repetat.

2. Inainte de inceperea rezolvarii de chestionare auto drpciv, trebuie studiat in profunzime manualul oficial ce contine in intregime subiectele de examen. Multe persoane gresesc considerand ca este de ajuns sa rezolve cateva duzine de chestionare auto si sa retina raspunsurile pe dinafara. Acesta este motivul principal pentru care foarte multi soferi nu trec de examenul scris si trebuie sa il repete. In mod normal, manualul incepe sa fie studiat odata cu inscrierea la cursurile unei scoli de soferi pentru a avea timp de aprofundare.

3. Dupa ce cunostintele din manual sunt bine insusite, se poate incepe exersarea pe chestionare auto drpciv. Aceste chestionare nu doar testeaza cunostintele acumulate in perioada de studiu, dar pregatesc viitorii soferi si pentru stresul din timpul examenului, care trebuie completat intr-un timp limita. De asemenea, aceste teste oficiale drpciv obisnuiesc persoanele ce intentioneaza sa dea examenul cu formatul acestuia, care in momentul actual se da in sistem electronic, cu afisarea imediata a rezultatelor.

La examenul auto, seriozitatea cu care viitorii soferi se pregatesc si privesc toate aspectele acestui test, de la cunoasterea legislatiei, la cunostintele practice, fac in general diferenta intre soferii care iau examenul din prima incercare si se vor comporta exemplar in trafic si ceilalti viitori soferi, care au nevoie de mai multe reexaminari.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com