Cum sa inchei cel mai ieftin RCA

asigurari-rcaAsigurarea RCA este acel tip asigurare de care orice detinator de autovehicul are nevoie pentru a-l putea pune in circulatie pe drumurile publice. Majoritatea detinatorilor de autovehicule sunt interesati sa gaseasca cel mai ieftin RCA din simplul motiv ca aceasta asigurare acopera numai daunele celui care nu se face vinovat in urma unui eventual accident, acest lucru facandu-se pe polita celui care se face vionovat. In concluzie, asigurarea RCA nu acopera daunele celui ce o incheie, ci pe ale celorlalti participanti la trafic in cazul in care are loc un accident si acesta se face vinovat.

Ce inseamna asigurare RCA

Acest tip de asigurare reprezinta asigurarea auto obligatorie care trebuie incheiata pentru orice autovehicul pus in circulatie. Valoarea mare a sumelor la care se ridica daunele rezultate in urma accidentelor a fost principalul motiv pentru care acest tip de asigurare este obligatoriu, foarte putini fiind soferii care ar putea sa plateasca pagube de zeci de mii de lei in cazul in care au fost implicati intr-un accident de care s-au facut vinovati.

Cum gasesti o polita de asigurare RCA repede si ieftina

Pentru a gasi cel mai ieftin RCA, cea mai rapida si la indemana metoda este internetul. Rapiditatea cu care acesta s-a dezvoltat in ultimii 10 ani si viteza cu care s-a extins pana in cele mai indepartate asezari, fac la momentul actual sa fie cea mai usoara cale de a afla un volum mare de informatii, dar si de a beneficia de avantaje care pana nu demult nici nu puteau fi gandite.

Vanzarile online de produse si servicii sunt in plina dezvoltare si zilnic apar tot felul de site-uri dedicate acestor doua lucruri. Numeroasele site-uri specializate pe vanzarea asigurarilor RCA sunt cele care vin in sprijinul numarului tot mai mare de detinatori de autovehicule.

In afara de site-urile reprezentative ale companiilor asiguratoare, toate celelalte au contracte de colaborare cu majoritatea firmelor de asigurare ce isi desfasoara activitatea in Romania. Pentru ca cei interesati sa gaseasca cel mai ieftin RCA cat mai rapid si usor, aceste site-uri se folosesc de un soft cu ajutorul caruia vizitatorii pot afla preturile tuturor firmelor asiguratoare. Acest soft este cunoscut de catre toti cei interesati de asigurari drept „calculator RCA„.

Cum functioneaza un calculator RCA

Softul este gandit pentru a putea oferi tuturor celor interesati in a incheia o asigurare RCA informatii exacte intr-un timp foarte scurt.

In acest program trebuie introduse o serie de date referitoare la masina pentru care se doreste incheierea politei de asigurare si cateva date ale proprietarului acesteia. Dupa ce datele au fost completate si trimise spre procesare, poate dura cateva secunde pana cand softul va afisa preturile tuturor companiilor cu care site-ul are contracte de colaborare. Timpul scurs de la completarea datelor si pana la primirea informatiilor este dat de faptul ca acest calculator RCA verifica o baza de date in care se afla toti soferii implicatii in accidente in urma carora s-au facut vinovati. Pretul final al politei de asigurare va fi influntat de acest aspect si va fi diferit de la un asigurator la altul.

Indiferent de pretul final obtinut, site-urile destinate incheierii politelor de asigurare auto obligatorie sunt singurele care pot oferi cel mai ieftin RCA de pe piata romaneasca. Acest lucru se datoreaza probabil si costurilor mai mici de intretinere pe care un site le are fata de dealerii care au inchiriate spatii comerciale.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com