Cum sa reduci chimicalele din casa

Produse de igiena si curatenie sigureExpunerea la chimicale este aproape inevitabila datorita mediului inconjurator si stilului de viata. Conform unui studiu al Agentiei de Protectie a Mediului Inconjurator din Canada, din cele peste 70.000 de toxine la care suntem expusi anual nici macar 10.000 nu au fost testate in ceea ce priveste expunerea pe termen lung. Multe dintre aceste toxine se gasesc in produsele de igiena si curatenie.

Daca sanatatea proprie nu este indeajuns ca motiv de ingrijorare, trebuie luat in considerare ca bebelusii si copii de pana in 5 ani sunt de 10 ori mai sensibili la astfel de substante decat adultii. Femeile gravide expuse acestor toxine sunt de asemenea in pericol de a ajunge la diverse complicatii neasteptate.

Produse de igiena si curatenie sigure pentru copii

Produsele considerate sigure pentru cei mici sunt cu siguranta exceptionale si pentru restul familiei. O optiune pentru cei interesati de sanatatea proprie este aceea de a achizitiona produse special concepute pentru bebelusi precum aceste produse din gama Attitude. Produsele pentru bebelusi pot fi folosite si de adulti si sunt mult mai delicate cu pielea decat cosmeticele disponibile in marile magazine.

Pentru a reduce chimicalele si amprenta toxica din locuinta fiecaruia pot fi urmati cativa pasi simpli care incep in primul rand cu produsele cumparate pentru curatenia si igienizarea casei. Multe dintre acestea contin substante toxice netestate si chiar agenti cancerigeni.

La cumpararea produselor de acest gen, in mod special pentru produsele de curatenie, trebuie mare atentie la cateva aspecte extrem de importante:

Existenta cuvintelor “atentie”, “pericol” sau “otrava” pe eticheta. Unele produse de curatenie pot include chiar substante ce actioneaza ca o otrava atunci cand sunt ingerate sau inhalate in cantitati mari. Acestea sunt produse care nu ar trebui sa existe niciodata in casele cu copii mici.

Respectarea instructiunilor exacte de pe ambalaj. Multe dintre aceste produse sunt sigure cand sunt folosite in anumite concentratii si devin toxice in concentratii mai mari. O atentie sporita trebuie data in mod special produselor care trebuie diluate cu apa inainte de folosire.

Alegerea produselor naturale. Aceste produse sunt mai rar disponibile in hypermarketuri si marile magazine, deci trebuie cautate mai mult. Din acest motiv este bine ca odata gasita o sursa sau o gama de incredere sa se ramana la aceasta. Produsele naturale precum cele de pe PrimaDrogherie.ro au in general si certificate Eco, o garantie in plus ca acestea sunt sigure pentru intreaga familie.

Sapunurile de maini antibacteriene trebuie evitate. Agentii antibacteriali pot promova mutatii ale agentilor patogeni in variante mult mai rezistente la antibiotice.

Spray-urile nazale nu trebuie sa contina conservanti pe baza de mercur. Spray-urile nazale, picaturile pentru ochi si solutiile pentru lentilele de contact tind sa contina conservanti periculosi pe baza de mercur.

Produsele de igiena si curatenie folosite in casa nu trebuie sa contina agenti cancerigeni, nici macar in limite legale. Acesti agenti cancerigeni considerati “legali” nu sunt in realitate testati pentru efectul de expunere pe termen lung sau pentru efectul acestora asupra bebelusilor care sunt extrem de sensibili la chimicale prin comparatie cu adultii. Trebuie evitati in mod special parabenii sub diversele lor denumiri, dar si sulfatii.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com