Cum se aleg imaginile pentru albumul de nunta

album de nuntaAlegerea designului pentru albumele de la nunta este doar inceputul, continutul este mult mai important, iar modul in care sunt alese imaginile, de la cea de pe prima pagina, la ponderea imaginilor din diverse momente ale evenimentului, dicteaza genul de emotii pe care le va trezi albumul de cate ori acesta este deschis.

Alegerea unui fotograf profesionist, care sa garanteze obtinerea unor poze de calitate, artistice, dar si clasice, precum si capturarea tuturor momentelor importante ale evenimentului trebuie pusa in valoare prin crearea unui album de nunta in ton cu evenimentul, care sa reflecte stilul, tema si magia zilei captata in imagini.

Ponderea imaginilor din albumul de nunta

Un album de nunta trebuie sa contina, in mod ideal intre 80 si 120 de imagini, aranjate in functie de momentele evenimentului. Aceasta nu este o regula, ci mai degraba o cifra orientativa pe care o sugereaza cei mai multi fotografi profesionisti pentru ca albumul sa nu devina prea lung si plictisitor, insa sa nu fie nici atat de scurt incat sa nu captureze esenta evenimentului in totalitate.

Multi fotografi profesionisiti se ocupa inclusiv de realizarea albumului, insa alegerea fotografiilor revine mirilor, acestia fiind cei mai in masura sa decida care sunt imaginile reprezentative si cu adevarat magice.

Nu exista o reteta magica general valabila pentru albumul de nunta perfect, acesta depinde de gusturile si preferintele fiecarui cuplu in parte insa se pot urma cateva sfaturi pentru ca ponderea imaginilor in albume de nunta sa fie cea corecta ce acopera toate momentele importante ale evenimentului.

1. Prima pagina – este cea mai importanta, aceasta dand tonul intregului album. Pentru prima imagine se recomanda o fotografie cu verighetele sau cu invitatia, acestea reprezentand un mod artistic si elegant de a deschide albumul.

2. Pregatirea miresei – aceasta sectiune poate contine intre 5 si 15 imagini. Acestea trebuie sa captureze toate traditiile si momentele clasice, insa cateva poze artistice cu detalii precum coafura sau pantofii pot da un plus de originalitate.

3. Pregatirea mirelui – aceasta sectiune cuprinde 5-10 imagini cu barbieritul, imbracatul, dar si alte detalii sau traditii legate de pregatirea mirelui.

4. Imagini in drum spre biserica – intre 5-15 imagini. Se recomanda alegerea unor fotografii artistice sau speciale, pastrand alte sectiuni pentru fotografiile clasice de grup.

5. Ceremonia religioasa – 10-20 de imagini ce cuprind toate momentele speciale ale ceremoniei, intrarea in biserica, ridicarea voalului, juramintele. Pot fi adaugate inclusiv imagini ale detaliilor ce dau farmec cermoniei, precum prim planuri cu pocalele sau portrete cu mirii cu cununele pe cap.

6. Poze de grup si portretele mirilor – pozele de grup pot fi facute in fata bisericii, una sau doua poze de acest gen fiind de ajuns. Pentru portretele mirilor se recomanda intre 3 si 10 poze in locatia special aleasa de fotograf.

7. Petrecerea – 20-40 de imagini. Aceasta sectiune incepe cu receptia si include poze cu aranjamentul meselor si al localului, primul dans, dar si imagini din timpul petrecerii. Se recomanda folosirea pozelor candide, ce capteaza cu adevarat atmosfera de petrecere.

8. Taierea tortului – intre 3 si 5 poze ce pot include inclusiv momentele amuzante in cazul in care acestea au avut loc precum bataia cu frisca.

9. Incheierea – ultima pagina a unor albume de nunta reusite trebuie sa contina cea mai impresionanta poza a mirilor. Aceasta poza este cea care ramane vie atunci cand albumul este inchis, astfel ca fiecare cuplu trebuie sa aleaga in functie de preferintele personale. Portretul de cuplu poate fi de oriunde, de la biserica, de la petrecere sau de la finalul petrecerii, important este starea pe care acesta o transmite.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com