Cum se cultiva planta aloe vera

aloe veraAloe Vera este o planta traditionala medicinala foarte importanta, ce apartine familiei Liliaceae. Ea poate fi gasita sub diferite nume, precum: Aloe Indiana, Ghrit Kumari, Kunvar pathu sau Planta imortalitatii si este cultivata in zone multiple datorita adaptabilitatii sale uimitoare la diferite soluri. In zonele uscate, aceasta planta poate fi cultivata pentru a servi medicinei alternative.

Aloe Vera a fost descoperita pentru prima data pe continentul African, iar in ziua de astazi cea mai mare companie care se ocupa cu distribuirea produselor pe baza de aloe se numeste Forever Living Products (vezi catalogul produselor). Frunzele cresc pe o spirala inalta de 90 de cm, iar fiecare dintre ele este acoperita cu o corola tubulara galbena. Exista aproximativ 150 de specii de Aloe, insa Aloe Vera este singura dintre ele care are o reputatie legendara in medicina alternativa ce dateaza de sute de ani.

Cum putem utiliza Aloe Vera si produsele Forever Living Products

In industria cosmetica, aloe vera este folosita pentru a prepara sampoane, creme de fata, creme de barbierit sau ca agent hidradant. Frunzele contin numeroase proprietati medicinale si sunt folosite pentru a trata febra sau pentru a mari splina, ficatul si alte glande asemanatoare. Aloe Vera mai poate fi folosita pentru a trata gonoreea, constipatia si anumite boli reumatice. De asemenea, alergiile, arsurile si alte tipuri de afectiuni ce pot aparea la nivelul pielii pot fi inlaturate eficient cu gelul extras din Aloe Vera.

Biochimia Aloe Vera

Planta Aloe Vera contine cel putin sase agenti antiseptici si peste 200 de ingrediente care pot afecta sute de procese biochimice intalnite in organismul uman.

Factori importanti in productia acestei plante

1. Climatul

Aloe Vera prospera in zonele tropicale calde si nu poate supravietui temperaturilor reci. Poate fi cultivata in climate uscate sau calde si umede. Cu toate acestea, planta nu poate tolera conditiile extreme de inghet. Cei de la compania Forever Living Products folosesc regiuni special amenajate pentru a asigura cele mai bune conditii de dezvoltare acestei plante. Pamanturile nisipoase si uscate, impreuna cu localitatile unde precipitatiile anuale sunt cuprinse intre 50 si 300 de mm pe metru patrat sunt cele mai adecvate zone pentru a cultiva Aloe Vera.

2. Solul

Planta poate fi crescuta cu succes in solurile marginale ce au o fertilitate scazuta. Plantele au tendinta de a tolera solurile cu un pH ridicat si cu continuturi mari de sodiu si potasiu. Insa, planta poate creste mult mai rapid atunci cand este cultivata pe un sol cu un grad de fertilitate mediu, precum solurile din India Centrala ce pot fi folosite pentru a cultiva bumbacul negru. Solurile cu nisip argilos sunt considerate cele mai potrivite pentru a cultiva Aloe Vera.

3. Timpul plantarii

Momentul cel mai bun pentru a planta Aloe Vera se regaseste in perioada Iulie-August, astfel planta va avea cele mai bune sanse de supravietuire si crestere. Insa, cu o irigatie potrivita, plantarea se poate face in toata perioada anului, exceptie facand lunile de iarna.

3. Pregatirea terenului

Sistemul radacinal al plantei Aloe Vera nu se adanceste mai mult de 30 de cm in pamant, asadar, solul nu trebuie sa fie sapat foarte adanc. In functie de tipul solului si de contiditiile agro-climatice, un plugarit de 1-2 m urmat de o nivelare potrivita sunt cele mai recomandate. Tinand cont de sursa de irigatie, pamantul trebuie sa fie divizat in dimensiuni de flotare potrivite.

4. Ingrasamantul recomandat

In mod obisnuit, planta raspunde foarte bine la orice tip de ingrasamant. Se recomanda adaugarea constanta a ingrasamantului atat in perioada pregatirii solului, cat si in anii urmatori. Compania Forever Living Products foloseste produse speciale de ingrasamant pentru a oferi plantei o sursa de minerale cat mai bogata.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com