Cum se face fertilizarea in vitro?

Fertilizarea in vitro este procesul prin care ouale sunt eliminate din ovare, si amestecate cu lichid seminal intr-un vas de cultura de laborator. Fertilizarea are loc in acest vas, „in vitro”, ceea ce inseamna „in sticla”. Mii de copii fertilizati in vitro s-au nascut de la prima procedura de acest fel, care a avut loc in 1978.

Cum am putea beneficia de pe urma FIV?

Fertilizarea in vitro este recomandata pentru urmatoarele probleme de fertilitate:

  • Daca ai tuburile uterine blocate sau alta problema care le afecteaza, probabil fertilizare in vitro este singura solutie.
  • In cazul in care partenerul tau are o problema minora cu fertilitatea.
  • Daca ai incercat medicamente pentru fertilitate si alte tratamente care nu au avut succes.
  • Daca ai incercat sa ramai insarcinata cel putin 2 ani la rand, si nu s-a descoperit din ce cauza nu poti concepe un copil.

Cum se face fertilizarea in vitro?

FIV urmeaza o serie de etape, incepand cu medicamente pentru fertilitate pentru a te ajuta sa produci cat mai multe oua.

Va fi necesar sa iei o serie de medicamente pentru a stimula ovarele sa dezvolte oua mature gata pentru fertilizare. In timpul ciclului menstrual normal eliberezi un ou pe luna. Sansele de a ramane gravida sunt mai mari daca se elibereaza mai multe oua, si folosirea medicamentelor creste numarul oualor mature.

Injectii cu hormoni

Vei face injectii cu hormoni zilnic, timp de aproximativ 12 zile. Acestea stimuleaza ovarele sa elibereze un numar mai mare de oua mature decat in mod obisnuit (inducerea ovulatiei). Se vor face teste hormonale si monitorizari cu ultrasunete, pentru a vedea cat de bine raspund ouale la tratament.

Extragerea de ou si colectarea spermei

Sunt folosite ultrasunete pentru a detecta momentul in care ouale sunt gata de extragere.

Medicul va elimina apoi ouale din ovare. Se utilizeaza un ac fin, atasat la o sonda de scanare cu ultrasunete. Sonda ajuta la localizarea foliculilor care contin oua. S-ar putea simti un usor disconfort in timpul procedurii, dar daca simti durere mai tarziu specialistul va prescrie analgezice.

In timp ce ouale sunt colectate, partenerul tau va trebui sa furnizeze o noua proba de material seminal. In cazul in care se foloseste lichid seminal donat sau congelat, proba se preleveaza din congelator. Apoi acesta este combinat cu oua intr-un vas care este pus la incubator. Cand se formeaza embrioni, acestia sunt implantati in uter. In mod normal, nu se vor implanta mai mult de 3 embrioni, pentru a evita o sarcina multipla.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com