Cum stim ca un geam termopan trebuie reparat sau schimbat

reparatii termopaneGeamurile de termopan sunt rezistente si de calitate, insa uneori acestea nu mai functioneaza corespunzator. In astfel de situatii, apar doua solutii posibile: fie se apeleaza la specialist pentru reparatii termopane, fie se inlocuiesc geamurile cu totul. Bineinteles, cea mai ieftina solutie este cea de a repara geamurile deja existente, intrucat unele noi pot fi destul de costisitoare, mai ales daca este vorba despre dimensiuni mari. Cum isi pot da seama, insa, oamenii la care dintre cele 2 variante de mai sus sa apeleze?

Potrivit specialistilor reparatiitermopane-pvc.ro, urmatoarele aspecte trebuie sa fie luate in calcul pentru a sti care este cea mai buna solutie – reparatia sau achizitionarea unor ferestre termopan noi.

Garnituri mult prea uzate

Trecerea de la sezonul rece la cel cald poate presupune chiar si o diferenta de 20-30 de grade Celsius intre anotimpuri. Chiar daca geamurile de termopan sunt rezistente, din cauza conditiilor climaterice, sunt supuse unui stres de tip termo-mecanic. Practic, cauciucul din care sunt realizate garniturile termopanelor imbatranesc prematur: se pot tasa, se pot crapa ori se pot transforma intr-un material casant. Atunci cand se observa astfel de probleme, se recomanda ca geamurile sa fie reparate si sa se inlocuiasca garniturile. Nu este nevoie ca termpoanele sa fie inlocuite cu totul!

Sisteme de feronerie lipsa sau incomplete

Intrucat unele companii care se ocupa de producerea geamurilor de termopan cauta sa aiba costuri cat mai mici de productie, nu echipeaza in mod corespunzator ferestrele cu sisteme de feronerie. Astfel, in timp, aerul, apa si si zgomotul incep sa patrunda prin geamuri, desi acest lucru nu ar trebui sa se intample. In astfel de cazuri, din pacate, geamurile trebuie inlocuite cu totul. Indicat este ca atunci cand se merge la cumparaturi intr-un magazin de termopane, sa fie studiate atent variantele disponibile, pentru a se evita viitoare situatii neplacute!

Termopane pvc blocate

Atunci cand geamurile sau usile de termopan se blocheaza si nu se mai pot inchide sau deschide, ele nu trebuie neaparat inlocuite, ci doar reparate. Specialistii in domeniu se pot ocupa de rezolvarea situatiei in doar cateva minute, iar apoi, geamurile si usile vor putea fi folosite in continuare, fara a exista probleme legate de etanseitate, de exemplu. De cele mai multe ori, blocajele apar din cauza utilizarii improprii a termopanelor. Indiferent de tip, orice termopane pvc trebuie intotdeauna deschise si inchise cu grija!

Sticla sparta

Desi sticla folosita pentru geamurile de termopan este foarte rezistenta, mai ales ca este formata dintr-o singura foaie de sticla, se poate intampla ca aceasta sa se sparga, daca este lovita cu putere de un obiect foarte greu, de exemplu. In astfel de cazuri, specialistii pot schimba doar sticla, nefiind nevoie de o inlocuire completa. Practic, rama este intr-o stare foarte buna si poate fi folosita in continuare!

Reparatia termopanelor este intotdeauna mai putin costisitoare decat inlocuirea completa a acestora. Intai de toate trebuie analizata situatia foarte bine si apoi, in functie de gravitatea situatiei, se poate decide daca este nevoie de o reparatie sau de o inlocuire!

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com