De ce este nevoie pentru o epilare igienica si in siguranta

ceara de epilatEpilarea cu ceara calda poate fi potential periculoasa daca nu se respecta cu strictete temperatura de lucru a cerii. Daca o temperatura prea mica are efecte negative asupra smulgerii parului, dar fara consecinte grave, o temperatura prea mare poate duce la iritatii si chiar arsuri ale pielii ce pot necesita ingrijiri medicale de specialitate.

La momentul actual, epilarea cu ceara calda este cea mai eficienta si cea mai practicata metoda de indepartare a parului nedorit, luandu-se in calcul raportul beneficii-pret. Epilarea definitiva cu lumina pulsanta sau cu laser este inca destul de scumpa si nu multe femei isi pot permite sa apeleze la aceasta modalitate de epilare.

Accesorii si consumabile necesare epilarii cu ceara calda

Indiferent ca se alege epilarea in confortul caminului propriu sau la saloanele de cosmetica, sunt cateva echipamente si consumabile care sunt necesare in ambele situatii:

1. Decantorul de ceara – acesta este un echipament ideal pentru epilatul cu ceara calda indiferent ca epilarea are loc acasa sau la saloanele de cosmetica. Aceste aparate sunt absolut necesare saloanelor de cosmetica, fara ele productivitatea reducandu-se la mai mult de jumatate, dar sunt foarte utile si persoanelor care prefera sa se epileze singure acasa.

Decantoarele de ceara au trei functii importante: incalzeste ceara pana la o temperatura care asigura sterilizarea acesteia, separa parul de ceara si mentine ceara la temperatura perfecta de lucru pe toata durata sedintei de epilare. Daca in cazul in care epilarea are loc acasa, separarea firelor de par se poate face cu ajutoul unor site fara a fi contratimp, in saloanele de cosmetica clientele vor pleca daca sunt puse sa astepte prea mult si cu siguranta nu vor mai reveni.

2. Incalzitorul de ceara – este fratele mai mic al decantorului, acesta fiind destinat in mod special pentru intrebuintarea acasa si are rolul de a incalzi si mentine ceara la temperatura optima de lucru. Pentru o epilare in siguranta acasa, este indicat sa se cumpere cel putin un incalzitor de ceara in cazul in care bugetul nu permite achizitionarea unui decantor.

3. Ceara – magazinele de specialitate ofera spre comercializare mai multe tipuri de ceara, aceasta putand contine ingrediente precum mierea sau aloe vera, fiind disponibile atat in cantitati mari pentru saloanele de cosmetica, cat si in cantitati mici pentru uz personal.

4. Spatule – sunt indispensabile epilarii cu ceara calda atat pentru cosmeticiene, cat si atunci cand se practica epilarea acasa. Acestea ajuta la intinderea cerii pe piele cat mai uniform.

5. Hartie de epilat – este mai des folosita in saloanele de cosmetica, femeile care se epileaza singure acasa folosind foarte rar acest accesoriu la indepartarea ceri de pe piele.

6. Creme pentru inainte si dupa epilare – folosirea acestor creme este foarte importanta pentru a preveni iritatiile ce apar in mod frecvent in timpul epilarii, dar si pentru a reduce durerea. Daca crema de dinainte de epilare poate fi inlocuita cu spalarea pielii, exfolierea si uscarea acesteia, crema de dupa epilare este obligatorie deoarece calmeaza pielea si ajuta la inchiderea porilor.

Acestea sunt principalele accesorii si consumabile obligatorii care trebuie sa existe in cazul unei sedinte de epilare cu ceara calda indiferent ca aceasta are loc acasa sau la salon, toate acestea dar si multe alte accesorii putand fi achizitionate din magazine specializate precum www.decantor-ceara.ro. Saloanele de cosmetica folosesc accesorii precum cearceafuri, bikini sau papuci de unica folosinta pentru a asigura conditii de igiena maxima clientelor.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com