De ce externalizare it?

Serviciul de Externalizare IT profesionala sau, asa cum mai este cunoscuta, IT outsourcing, este un serviciu din ce in ce mai raspandit in Romania tocmai datorita eficacitatii sale, fiind un conglomerat de multe alte servicii ce fac parte din acelasi domeniu, ca helpdesk, mentenanta IT, consultanta it, reparatii IT, gazduire si promovare, adica, un fel de toate serviciile sub un singur acoperis, prezentat la un pret promotional.

Externalizarea IT se refera mai exact la colaborarea cu o companie care sa asigure toate aceste functii intr-un cost stabilit dinainte, sub forma de abonament avantajos pentru ambele tabere.

Exista, fireste, anumite avantaje atunci cand discutam despre externalizare IT, pentru ca, in definitiv discutam despre simplificarea anumitor servicii de natura IT. Astfel, cu ajutorul acestui serviciu complex, puneti capat problemelor generale de natura IT, fie ele hardware sau sofware, primind chiar si consultanta gratuita din partea aceleiasi firme furnizoare.

Un alt avantaj al apelarii la serviciile de externalizare it este ca se intervine numai atunci cand este cu adevarat nevoie, echipa preluand responsabilitatii intregului departament IT, astfel putand avea acces la cunostintele tehnice ale unui intreg departament, nu numai ale unui singur angajat, reducand in mod considerabil costurile dar si timpul irosit.

In epoca in care traim, este important sa stim cum sa uniforizam costurile, incercand sa rezolvam toate problemele in mod eficient si intr-un timp cat mai scurt. Externalizarea IT vine, astfel in sprijinul nostru, creand modalitati usoare si ieftine de a ne satisface nevoile, in mod personalizat, astfel incat providerul va sti mereu ce e in neregula in compania clientului, monitorizand orice miscare pentru a prentampina eventualele probleme viitoare. Se vor tine istorice a problemelor si se va avea grija ca acestea sa nu se repete.

Importanta serviciilor de externalizare IT este una de interes general, intrucat orice firma care se respecta, dorind sa aiba parte de toate serviciile la un loc, apeleaza in mod voluntar la o firma care ofera toate aceste servicii la un loc la un pret deloc de refuzat.

Cine ar trebui sa apeleze la astfel de servicii? In general, aceste servicii sunt folosite de firmele mari care au in componenta lor atat un numar mare de calculatoare destinate angajatilor, insa se dezvolta si in mediul online, avand nevoie de promovare a produselor sau serviciilor si de gazduire a website-ului implicita. Cu toate acestea, in serviciile de externalizare IT, exista pachete personalizate, asa cum am mentionat, fiind vorba despre centralizarea necesitatilor fiecarui client in parte.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com