De ce sa dau zapada din fata blocului?

De zece ani mi-am asumat un rol important în sânul micii, dar veselei noastre comunități: eu sunt deszăpezitorul. De fiecare dată când ninge iau lopata și fac lună ieșirea din scară și tot trotuarul de-a lungul blocului.

De fiecare dată primesc laude din partea administratorei, a soțului său, dar și a unei doamne care nu stă la scara noastră, dar care tunde babele din bloc la domiciliul lor contra modicei sume de 5 lei (preț fără TVA).

Drept mulțumire, în urmă cu trei-patru ani un vecin mi-a adus o sticlă de juma’ plină ochi cu țuică zicând ” ia d’acilea motorină pentru turbo!”, iar anul trecut doi vecini vigilenți și odihniți au caftit un hoț care-mi furase capacele de la roți fix după ce terminasem de dat zăpada și intrasem în scară.

Oameni minunați, clipe de neuitat.

Dar în seara asta am primit ceva ce n-am gândit vreodată că aș nevoie: un sfat. Cine mi l-a dat? Un domn necunoscut. Beat mangă. Pentru că ăsta-i norocul meu: indiferent unde mă aflu, în zece minute mă abordează ori un nebun ori un bețiv. Și cum sfatul e ceva bun și gratis îl dau și eu mai departe, în formă brută.

– Salutare!
– Bună seara.
– Așa! Dar… pe mine mă cheamă Cristi.
– Îmi pare bine.
– Mie îmi e indiferent. Ha! Ha!
Încep să râd și eu. Cristi continuă.

– Dom’le, cum ai zis că te cheamă?… Zăpada zic! Zăpada… când se întărește se dă greu, trebuie dată cât îi moale.
– Da, vă mulțumesc, data viitoare n-o să mai aștept să se întărească.
– Îmi place de tine că ești băiat ascultător și… și te pup, pa!

sursa: https://www.facebook.com/iaacasa.ro

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com