Dieta Dukan sau dieta Daneza?

dieta dukan sau dieta danezaIn ultimul timp, o serie de solutii pentru slabire rapida s-au ridicat rapid dintre sutele sau chiar miile de retete pentru slabit ce pot fi gasite la o simpla cautare pe internet.

Provocarea principala pentru oricine cauta o retata pe care o poate urma pentru a pierde acele kilograme in plus ce provoaca atatea neplaceri, in mod special pe timp de vara, este sortarea dietelor care functioneaza cu adevarat de cele ce nu dau rezultate sau sunt chiar potential periculoase. Acesta este pasul cel mai simplu: este de ajuns o privire la numarul de review-uri al fiecarei diete de slabit si la continutul acestora pentru a putea aprecia exact care dintre miile de variante sunt eficiente.

Problema incepe insa in momentul in care realizam ca exista o serie destul de lunga de diete ce dau cu adevarat rezultate, cu caracteristici diferite, iar alegerea celei potrivite este din ce in ce mai dificila. In principal, orice metoda de slabire rapida ce apare intr-un numar mare de articole si pe site-uri de specialitate este o metoda eficienta, insa pentru cei ce doresc sa gaseasca solutia ideala, punem la dispozitie o comparatie intre doua dintre cele mai celebre diete ale momentului: dieta Dukan si dieta Daneza.

Care sunt diferentele intre dieta Dukan si dieta Daneza?

Principiul de baza. Dieta Dukan si dieta Daneza sunt doua diete diferite inca de la principiile pe care se bazeaza.

Dieta Dukan este o dieta care functioneaza dupa ideea consumului de mancaruri bogate in proteine slabe si eliminarea completa a carbohidratilor, pe cand principiul dietei Daneze este eliminarea nu a unui tip de alimente, ci a unei mese intregi.

Planul. Fiecare dintre aceste doua diete urmeaza cate un plan, dar inca de la prima vedere, este evident faptul ca dieta Dukan functioneaza la un nivel mult mai complex.

Dieta Dukan este o dieta ce se bazeaza pe un plan in 4 faze, in care alimentele consumabile sunt reduse la minim, apoi reintroduse treptat in fiecare faza. O alta particularitate a acestei diete este faptul ca ultima faza trebuie tinuta pentru tot restul vietii, deci este vorba atat de o metoda de slabire rapida, cat si de o schimbare a stilului de viata.

Dieta Daneaza are un mod mai clasic de a privi problema. In mod similar cu multe alte diete de slabit, dieta daneza ofera un plan foarte strict pentru mesele zilnice ce trebuie urmat intocmai. Optiunile sunt foarte limitate spre deosebire de dieta Dukan. Spre exemplu pentru cina, dieta daneza ofera doar una sau doua variante de preparate pe zi.

Strictetea. Desi dieta Dukan incepe prin a interzice o serie foarte lunga de alimente si chiar intregi grupuri de alimente, acestea sunt reintroduse treptat cu fiecare etapa a dietei. Prin contrast, dieta daneza ofera un meniu strict zilnic ce trebuie urmarit, scoate in intregime una din mesele zilei (micul dejun) si interzice cu strictete consumul de gustari intre mese.

Concluzia:

Ambele diete de slabit functioneaza, dovada o fac numeroasele cazuri de persoane care au pierdut kilogramele promise urmand aceste doua diete, dar pentru persoanele interesate atat de slabit cat si de schimbarea stilului de viata catre obiceiuri alimentare mai sanatoase, dieta Dukan este alegerea potrivita. Dieta daneza urmeaza modelul dietelor clasice ce promoveaza slabitul prin infometare si nu este imtocmai compatibila cu stilul de viata haotic al zilelor noastre ce necesita o mare cantitate de energie.

Pe de alta parte, in ceea ce priveste ideea de slabire rapida in sine, dieta daneza da rezultate vizibile mult mai repede decat dieta Dukan. In definitiv nu exista o dieta de slabit perfecta, ci diete de slabit potrivite pentru stilul de viata si obiceiurile fiecaruia.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com