Examenul ARR – ce trebuie sa stii pentru a il promova

Atestatul ARR pentru transport marfa este necesar oricarui sofer care doreste sa lucreze ca sofer profesionist in domeniul transportului, pe post de sofer de camion spre exemplu. Pentru a obtine acest atestat soferii trebuie mai intai sa detina permisul de categorie in functie de tipul de masina pe care urmeaza sa il conduca. Pentru ca nivelul de dificultate pentru atestate auto este cu mult peste cel al examenului obsinuit de permis se recomanda rezolvarea de chestionare si studiul aprofundat al fiecarui subiect inclus in programa de examen.

Examenul pentru obtinerea atestate auto transport marfa

Pentru obtinerea atestatului transport marfa, candidatii trebuie sa parcurga o bibliografie destul de stufoasa. Nivelul de dificultate al examenului este recunoscut drept unul dintre cele mai dificile examene pentru soferii. Mai mult decat atat, examenul se sustine periodic, atestatul fiind valabil pentru o perioada limitata. Din aceste motive se recomanda parcurgerea unor chestionare de testare si aprofundare a cunostintelor inclusiv pentru soferii care au obtinut deja atestatul.

Examenul pentru atestat ARR marfa poate fi picat cu usurinta din numeroase motive:

  • neatentie in timpul examenului;
  • o pregatire prea slaba;
  • parcurgerea incompleta a materialului de studiu;
  • nefamiliarizarea cu structura examenului.

Perioada de studiu trebuie tratata cu maximum de seriozitate atat de catre candidatii aflati la prima incercare cat si de catre soferii profesionisti care doresc sa isi reinnoiasca atestatul. Pentru promovarea de la prima incercare, o combinatie de strategie solida de studiu, atentie si seriozitate este indispensabila.

Examenul pentru obtinere atestat transport marfa este organizat exclusiv de Asociatia Rutiera Romana – ARR si se sustine ca si examenul pentru permis, in format informatic.

Cum se desfasoara examenul

Spre deosebire de examenul pentru obtinerea permisului care are o singura sectiune, examenul pentru obtinerea de atestate auto se desfasoara pe trei sectiuni distincte si poate dura cateva ore (pana la 4 ore).

Fiecare sectiune are un punctaj minim care trebuie atins si o durata maxima alocata. Pentru a promova examenul, punctajul cumulat al celor doua sectiuni trebuie sa depaseaca 70% din maximul de puncte.

Sectiunile unui examen ARR sunt urmatoarele:

A. 100 de intrebari grila cu 4 variante de raspuns, dar un singur raspuns corect. Pentru proba timpul alocat este de 120 de minute. Exista chestionare online care ajuta candidatii sa se pregateasa pentru aceasta sectiune.

B. 6 studii de caz, cu multiple intrebari. Pentru aceasta sectiune doritorii de atestat transport marfa au la dispozitie 120 de minute.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com