Hrana pentru caini la reducere

Ati vazut si voi ca numarul magazinelor care vand mancare pentru caini, creste de la an la an. Semn ca din ce in ce mai multi proprietari de animale sunt consitienti ca alimentatia corecta este conditia necesara pentru a avea un caine sanatos. Altii poate din comoditate ca este mai simplu sa ai un sac de mancare pentru caini la care sa apelezi ori de cate ori ai nevoie, fara sa te mai murdaresti sau sa pierzi timp pregatind mancare pentru el.

La fel ca si la om, si in cauzul cainilor, necesarul nutritional difera de-alungul vietii cainelui. Compozitia hranei destinate cainilor precum si cantitatea ingerata sunt facotri ce depind de varsta, talie, stare fiziologica, activitatea depusa de caine, temperatura mediul ambiant si alti factori.

Daca familia voastra sa marit cu un nou membru, un catel, trebuie sa va ganditi si sa va decideti asupra modului de hranire a acestuia. Aveti de ales intre  doua variante : mancare caini pregatita în casa sau hrana industriala. Puiul de caine va accepta mancarea industriala daca este obisnuit cu ea de mic, dar o va refuza oricand cu placere in favoarea unei portii de mancare pregatita în casa.

Mancarea pregatita in casa trebuie sa contina o treime proteine, o treime leguminoase si o treime cereale (asa scrie la carte). Aceasta hrana va avea o mare variatie în privinta concentratiei nutritionale a diverselor alimente de aceea este nevoie sa administrati in plus si un supliment de vitamine si minerale la recomandarea medicului veterinar.

Principalul avantaj al hranei industriale ce o gasiti la magazin este ca aceasta are o compozitie cunoscuta, constanta si echilibrata în nutrienti : proteine, lipide, glucide si adoas de minerale si vitamine, si nu trebuie sa va mai preocupati de acest subiect.
Specialistii in cresterea cainilor spun ca hrana industriala de calitate este esentiala in perioada de crestere a cainelui, mai ales pentru cainii de talie mare si medie.

De exemplu la un petshop am primit urmatoarele recomandari Orijen – singura hrana adecvata biologic nevoilor nutritionale ale cainilor si purina fiind unul dintre cele mai vandute produse din categorie

 

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com