Iata 4 metode pentru a creste viteza site-ului

Cum sa cresti viteza de incarcare a unui web site?

De foarte multe ori cand navighezi pe internet si intri pe un web site care se incarca greu renunti la cautare si cauti informatia pe un alt site. Intradevar, este destul de frustrant sa astepti cateva secunde la incarcarea unei pagini, adica sincer, nu mai suntem ca in anul 2004-2005 sa dam vina pe viteza de internet sau calculator. In ziua de astazi 99% din viteza de incarcare este data numai si numai de web site.

Cum se testeaza viteza ?

Ca si webmaster eu folosesc page speed test de la google, insa alte persoane folosesc si alte instrumente pentru acelas lucru.

Inainte de a incepe sa optimizezi viteza de incarcare a site-ului tau, vezi in primul rand ce sugestii ofera google dupa ce ai facut testul si asta in cazul in care site-ul tau are nevoie de optimizare.

Cum poti optimiza viteza de incarcare?

Bun, acum ma refer la site-uri realizate numai in WordPress. Aceasta platforma dupa instalare are in directorul principal un fisier .htacces . Acest fisier ofera un set de instructiuni unui navigator ( ex: googl chrome sau Internet Explore ).

1: Activati GZIP Compresion

Adaugati codul urmator in fisierul htacces:

Acesta va comprima informatiile de pe serverul de gazduire ceea ce va duce la o mai rapida incarcare a informatiilor in navigator.

#BEGIN GZIP Compression
AddOutputFilterByType DEFLATE text/plain
AddOutputFilterByType DEFLATE text/html
AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml
AddOutputFilterByType DEFLATE text/css
AddOutputFilterByType DEFLATE application/xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/xhtml+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/rss+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascript
# END GZIP Compression

2: Optimizati imaginile

Pentru acest lucru va sugeram sa instalati modulul WP-Smush care face o treaba foarte buna. Eu l’ am testa pe foarte multe site-uri si de fiecare data am fost multumit.

3: Stergeti cache din web site.

WP-Super-Cache face o treaba excelenta pe toate site-urile mele.  Atentie mare la configurarea acestuia deoarece este nevoie de anumite setari si nu functioneaza imediat ce a fost instalat. Va recomand sa cititi ghidul urmator:

http://www.wpbeginner.com/beginners-guide/how-to-install-and-setup-wp-super-cache-for-beginners/

4: Instalati modulul Autoptimize

Ce face acesta ?

Optimizeaza scripturile JS si codurile CSS si muta in josul subsolul paginii toate scripturile din pagina.

Sper sa va fie de folos avest articol si trebuie sa tineti cont de faptul ca viteza de incarcare a unui web site este un factor decisiv la indexarea unui web site.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com