In spatele imobiliarelor valoroase sunt meseriasi profesionisti

meseriasiFiecare pagina din Elle Décor sau Igloo, cabanutele din filme, ori emisiunile despre case pe TLC si Fine Living, ne transporta adesea intr-o lume in care lemnul este perfect, indiferent daca vorbim despre cel mat sau cel cu finisaje. Si nu in cele din urma, parca fiecare proprietar a apelat la un expert in amenajari interioare. Desigur, cu totii suntem experti in decoratiuni, culori si tamplarie cand vine vorba despre casele noastre. Cine stie, oare, ce draperii s-ar potrivi mai bine dormitorului matrimonial daca nu tu? Desi, sa recunoastem, putina inspiratie de la un designer sau un architect de interior nu strica niciodata.

Sigur, cu totii potretizam in minte camera perfecta, insa cu montarea termopanelor, gresiei, tapetului, repararea mobilei distruse in timpul transportului sau montatul ei cine se ocupa?

Stiu, cu siguranta, oameni pasionati de restaurarea mobilierului care s-ar descurca singuri cu refacerea tampleriei, baituirea si smirgheluirea lemnului masiv din mobilierul pre-baroc sau renascentist, insa stiu sigur ca in fata unei galeti de glet s-ar pierde cu firea.

Iata deci! In ciuda gustului, portretului perfect din mintea noastra si a capacitatilor in renovari, tot avem nevoie, mai devreme sau mai tarziu, de meseriasi adevarati.

Asadar, la cine putem apela pentru a schimba instalatia electrica, pe fir de cupru, ce dateaza de pe la sfarsitul secolului XX? Sau sa repare fatadele de lemn baroce, trecute oficial in patrimonial UNESCO,  pentru care cea mai mica linie in plus in lemn poate insemna o amenda imensa?

La meseriasi, electricieni, instalatori si desigur tamplari. Nimeni nu isi doreste sa monteze un termopan, mai ales daca discutam despre cele care trebuie sa se incadreze in forme excentrice, neadecvat si sa ramana fara izolatie. De asemenea, nimeni nu vrea o tamplarie urata, care pica la o intemperie putin mai puternica, precum un vant de iarna.

Toate casele de vis, amenajate ca un mic rai sau oaza de liniste si bun gust, au in spate meseriasi reali, pasionati de ceea ce fac. Asadar, daca iti doresti un living aidoma celui din Versaiiles sau aspectul unei  cabane in mijlocul orasului, incearca sa te inarmezi cu un ochi critic si sa te pregatesti sa recrutezi cei mai priceputi oameni din campul muncii.

Casa ta perfecta este la un pas, pardon apel distanta – intre tine si ce mai buni meseriasi pe care ii poti gasi. De asemenea, daca inca ai gasit meseriasii ideali, poti incerca la Repara Acasa.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com