Lavetele din microfibra – inovatie in industria curateniei

lavete microfibraTehnologia pe baza de microfibre este considerata una dintre cele mai mari avansuri in industria curateniei din ultimul secol. Tipurile de lavete cu microfibra sunt mai eficiente, mai rapide in curatare si necesita mult mai putin efort din partea persoanei care le foloseste, cu rezultate mai bune decat alte tipuri de materiale folosite pana in momentul actual.

Ce sunt microfibrele

Microfibra este un produs sintetic, rezultat din combinatia poliesterului cu nailonul pentru a crea un material foarte asemanator cu bumbacul. Diferenta este ca fibrele de microfibra sunt, dupa cum le sugereaza numele, atat de mici incat nu pot fi observate decat cu microscopul, acestea aparand in forma de stea.

Cu ajutorul unei proces chimic si termic, fiecare fibra este separata in fire extrem de fine, a caror dimensiuni pot sa ajunga sa fie de 16 ori mai subtiri decat un fir de par. Latimea acestor fire determina calitatea microfibrei astfel create, iar modul in care acestea sunt impletite este special conceput pentru captarea eficienta a prafului si umezelii.

Care sunt avantajele unui lavete de microfibra

Microfibra este fara loc de indoiala varful tehnologiei in materie de produse de curatare. Aceasta este special gandita pentru a fi extrem de eficienta in captarea si retinerea prafului. Energia statica produsa de frecarea lavetelor de microfibra cu suprafetele ce necesita curatare atrage praful, retinandu-l in fibrele materialului.

Pe langa tehnologia avansata care sta in spatele acestor materiale de curatat preferate de cele mai multe companii de curatenie, in mod special cele care colaboreaza cu clinici si spitale in care standardele sunt extrem de ridicate, microfibrele au si o serie de avantaje practice:

1. Materialul este usor – studiile au demonstrat ca un material din microfibra este de 3 ori mai usor atunci cand este ud decat alte tipuri de material folosite pentru curatenie. Astfel, un mop cu o carpa din microfibra spre exemplu, este mult mai usor de utilizat decat unul obisnuit.

2. Curata mai bine – folosirea unei lavete microfibra scurteaza intregul proces necesar pentru curatarea unei suprafete de praf sau umezeala datorita modului in care materialul a fost special conceput pentru acest scop.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com