Londra, destinatia perfecta pentru un city break

city break londraLondra este unul dintre cele mai cautate orase europene la ora actuala, primind anual circa 20 de milioane de turisti din toata lumea. Capitala Marii Britanii, acest oras reprezinta locul ideal pentru toate tipurile de vizitatori, de la cei care isi doresc sa se distreze in barurile, puburile si cluburile din zonele centrale, pana la muzee de clasa, galerii de arta faimoase in toata lumea si bineinteles monumente celebre. Asadar, un city break Londra este mai accesibil ca niciodata in aceasta perioada, iar zborul direct din Bucuresti, Iasi, Sibiu sau Cluj Napoca este ideal pentru toti cei care nu vor sa piarda timpul prin aeroporturi.

Big Ben si Parlamentul

Cu siguranta ca nu exista un simbol mai mare al Londrei decat Big Ben, turnul cu ceas inalt de 97 de metri. Acesta este la fel de cunoscut ca Tower Bridge, iar zona in care sunt gazduite cele doua este ticsita de turisti in fiecare zi. Totusi, cei care ajung aici nu trebuie sa rateze nici cladirea Parlamentului, intrucat se organizeaza tururi ale unor incaperi, fiind o ocazie grozava pentru oaspeti sa afle mai multe despre mediul politic din istoria recenta a Marii Britanii.

Parcul Hyde

Acoperind o suprafata de aproape 142 de hectare, parcul Hyde din Londra este cel mai mare spatiu deschis si a fost o atractie inca de la inaugurarea sa in 1635. Multi vin sa vada Serpentina, un lac artificial din secolul al 18-lea, ideal pentru inotat sau plimbari cu ambcarcatiuni de mici dimensiuni. De asemenea, aici este gazduita si Casa Apsley, fosta resedinta a ducelui de Wellington, cumparata dupa faimoasa victorie de la Waterloo. Astazi casa este transformata in muzeu, iar in interior pot fi admirate colectii de picturi ale unor artisti faimosi in toata lumea, astfel ca parcul Hyde ascunde multe comori si nu trebuie ratat de catre cei care aleg un city break Londra.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com