Magazin online – Ce platforma sa aleg?

magazin onlineEste lucru stiut ca de cativa ani comertul online este intr-o continua ascensiune, consumatorii canalizandu-si atentia mai mult catre magazinele online decat catre cele reale bazandu-se pe economisirea timpului, comoditate.

In prezent numarul platformelor online pentru magazine virtuale este foarte ofertant. Este bine sa ai mai multe optiuni, dar in aceeasi masura este mai greu sa decizi care ar fi cea mai potrivita pentru creare magazin online.

Printre cele mai cunoscute si apreciate platforme de e-Commerce din Romania dar si din afara tarii se numara Magento, osCommerce, CS-Cart, PrestaShop, Shopify, Webecom sau Open Cart. Si, totusi, prin ce se distinge fiecare dintre ele? In care putem avea cea mai mare incredere? Si care se pliaza cel mai bine pe nevoile tale?

Inainte de crearea unui magazin online e important sa cercetam piata platformelor de comert electronic. Vom constata ca exista trei mari categorii de platforme de e-commerce. Prima ar fi Hosted e-commerce platforms – platformele gazda care percep o taxa lunara sau anuala si includ gazduirea site-ului, folosirea sistemului de comert precum si intretinerea sa. Dezavantajul ar fi ca nu vei putea sa iti alegi singur gazda, dar avantajul consta in o buna securizare intrucat platforma gazda isi va cunoaste foarte bine sistemul. Cateva exemple ar fi: Shopify, Big Commerce, Izzonet, Volusion etc.

O alta categorie de platforme de e-commerce este cea cu sursa deschisa (Open source e-commerce). Acest gen de platforme pot fi descarcate si gazduite oriunde. Pentru designerii web pot fi o alegere foarte buna, in schimb pentru utilizatorii care doresc sa-si configureze site-ul nu sunt o solutie optima. Printre platformele de e-commerce cu sursa deschisa amintim Magento, osCommerce etc.

Al treilea tip de platforma (Hosted Shopping cart) iti permite sa folosesti sistemul de administrare a continutului si sa iti alegi singur gazda. Cateva exemple ar fi FoxyCart sau DPD.

Asadar, analizand variantele de mai sus, ne va fi mai usor sa gasim categoria de platforme de comert in care ne vom incadra si care va fi cea mai potrivita pentru a ne crea magazinul online.

Daca tot nu ne-am hotarat, putem oricand sa ne inspiram inainte de crearea magazinului online comparand alte magazine virtuale de calibrul celui pe care ni-l dorim si vom descoperi ce fel de platforma de e-commerce ni se potriveste.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com