Mocheta vs Parchet

In orice incapere care necesita amenajare sau chiar reamanajare trebuie folosit un tip de pardoseala care sa fie in concordanta cu aceasta din toate punctele de vedere: dimensiunea incaperii, destinatia acesteia (camera de locuit, birou, bucatarie, baie, hol etc). Factorii care determina alegerea pardoselii sunt diversi, dar in general tin de aspect, rezistenta, durata de instalare, pret si confortul pe care il ofera.

Alegerea tipului de pardoseala optim se reduce de cele mai multe ori la alegerea dintre mocheta sau parchet.

Cand alegem mocheta si cand optam pentru parchet?

Mocheta vs ParchetFiecare dintre cele doua prezinta o serie de avanataje si dezavantaje.

Daca mocheta ofera un confort tactil mare si o izolare termica pe masura, nu poate concura cu eleganta pe care o confera unei camere parchetul (in special cel din lemn masiv). In acelasi timp, pretul unei mochete poate fi foarte accesibil, pe cand pretul parchetului este mai ridicat. In analiza preturilor nu putem neglija rezistenta in timp a celor doua tipuri de pardoseala: in timp ce mocheta are o durata de viata relativ mica (pana la 10 ani daca beneficiaza de intretinere atenta si regulata), parchetul poate rezista pana la 50-60 de ani daca este bine intretinut.

Totodata, alegerea mochetei poate fi potrivita pentru camerele in care locuiesc copiii sau persoanele varstnice datorita faptului ca este o suprafata anti-derapanta.

Deosebirile constau si in usurinta de a curata cele doua tipuri de pardoseala: daca parchetul se poate ingriji si curata foarte usor (utilizand doar o carpa umeda), mocheta necesita o atentie mai mare intrucat fibrele acesteia retin praful si murdaria.

Concluzionam ca nu exista alegerea ideala a tipului de pardoseala potrivit oricarui tip de incapere. Tinandu-se cont de nevoi si de prioritati, dar mai ales de destinatia incaperii a carei pardoseala va fi amenajata, se poate opta la fel de bine atat pentru mocheta, cat si pentru parchet.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com