Nucleul directoarelor web romanesti

dirpedia.roReporter: Ne aflam alaturi de Dl Alex Dumencu, fondatorul site-ului Dirpedia.ro. Buna ziua, multumim in primul rand pentru timpul acordat! As dori sa profitam de ocazie pentru a discuta putin despre ce inseamna promovarea in directoare web ca tehnica de link building in 2013, dar si despre ce inseamna Dirpedia.ro in acest context.
Alex D.: Buna ziua, este interesant in primul rand ca ati mentionat situatia actuala. Intr-adevar, situatia s-a schimbat din momentul in care am fondat Dirpedia.ro in 2008 si pana astazi. Este vorba de 5 ani de activitate, iar la momentul fondarii site-ului, inscrierea in directoare era vitala, iar acest lucru era bine stiut de aproape orice web master.

Reporter: In 2013 puteti spune ca situatia s-a schimbat? Care ar fi diferenta intre importanta si ponderea acestei tehnici in prestarea serviciilor SEO atunci si acum?
Alex D.: Evident, situatia s-a schimbat, exista acum mai multe metode de link building, iar nivelul de informare al webmasterilor in legatura cu avantajele inscrierii in directoare este mult sub cel de acum 5 ani. Totusi, inscrierea in directoare web ramane cea mai ieftina varianta, dar si cea mai la indeamna. Cu ajutorul unor site-uri precum Dirpedia.ro, orice webmaster se poate promova in directoare web in regim propriu. In mod special ca lista de directoare pe care o oferim consista exclusiv din directoare gratuite, deci este o modalitate de link building mai mult decat ieftina.

Reporter: Pentru cei care sunt mai putin in tema cu promovarea prin directoare web, puteti oferi o scurta explicatie. Ce inseamna mai exact?
Alex D.: Este una dintre principalele modalitati de promovare ieftina sau chiar gratuita a unui website. Prin inscrierea site-ului in directoare web se obtine atat trafic direct, acesta putand fi accesat de vizitatorii directoarelor, dar si in mod indirect, fiind indexat si contribuind la optimizarea off page a site-urilor si ascensiunea lor in SERP. Asta se intampla pentru ca motoarele de cautare sunt sensibile la numarul de linkuri ce trimit inapoi catre o anumita pagina.

Reporter: Este deci o tehnica ce tine de SEO?
Alex D.: Da, este o tehnica ce tine de SEO, dar in acelasi timp, o tehnica la indeamna oricui. Utilizatorii Dirpedia.ro sunt in mare parte webmasteri si intr-un procent mai mic, specialisti care se ocupa de inscrierea in directoare. Cred ca motivul principal pentru care foarte multi webmasteri viziteaza site-ul este si existenta forumului, unde poate invata din experienta altora si pune intrebari la care au nevoie de lamuriri. In principal, asta a fost ideea fondarii Dirpedia, o modalitate de a ajuta comunitatea webmasterilor.

Reporter: O intentie laudabila, mai ales in Romania, unde comunitatea este inca in crestere. Ce ofera mai exact Dirpedia.ro pe langa forumul mai sus mentionat?
Alex D.: Simplificat, Dirpedia.ro este o lista de directoare romanesti cu inscriere gratuita. Punem foarte mult accent pe calitatea directoarelor listate de noi si de aceea oferim statistici relevante pentru fiecare director. Oferim si optiunea de a adauga un director in lista, pentru a ne asigura ca aceasta este mereu actualizata. Pe langa asta, punem la dispozitie si un ghid de inscriere in directoare web usor de urmat pentru incepatori .

Reporter: Deci este mai mult decat o lista, mai degraba un site de resurse pentru tot ceea ce este legat de promovarea in directoare web.
Alex D.: Da, este util atat webmasterilor, dar si prestatorilor de servicii de inscriere in directoare web. Ne-am dorit, si spun eu am reusit, sa facem din acest site un punct de referinta pentru toti cei interesati de inscrierea in directoare si de o lista a tuturor directoarelor web romanesti.

Reporter: Ati dat cateva raspunsuri mai mult decat consistente si pe intelesul oricui. Va multumesc D-le Dumencu pentru atentia acordata!
Alex D.: Cu multa placere! Urmariti in continuare Dirpedia.ro, evolutia noastra nu se va opri aici.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com