Pe cine va pune premier PSD-ul?

Daca Florin Georgescu este tot ce poate oferi PSD dupa un scor de 45% la urne, inseamna ca este cel mai anchilozat partid de pe scena. Sper sa nu fie adevarat, pentru ca ar fi jale.
Florin Georgescu a fost ministru de Finante in guvernul stagnarii si al izolarii Romaniei, al economiei etatiste cu crestere pe stoc, i.e. cel condus de „tehnocratul” Nicolae Vacaroiu. Imi amintesc ca este ministrul de finante al monedei nationale fara curs valutar liberalizat. Este ministrul de finante in timpul caruia partidul-stat cumpara titei la preturi mai mari decat ajungea sa vanda benzina de consum intern, iar paguba fost aruncata pe Bancorex, iar la inchidere, platita de noi.
Florin Georgescu este ministrul de finante care a oferit subventie agricultorilor pentru fiecare ha detinut, iar pentru ca nu avea bani la bugetul de stat a aruncat totul pe umerii Bancii Agricole. Si paguba asta tot noi am platit-o, in guvernarile ulterioare. Ba, imi amintesc de un interviu pe care i l-a acordat lui Carol Sebastian la BBC, in 1996, in care l-a luat gura pe dinainte si a raspuns la intrebarea de unde bani? cu…tiparim!
Imi mai amintesc ca in perioada partidului-stat cu Adrian Nastase premier, Florin Georgescu era considerat dinozaur si nu intra in niciun plan de remaniere a gvernului, insa numele sau aparea tot timpul in presa ca ministru de finante care i-ar putea lua locul lui Mihai Tanasescu. Statea in Parlament, sef de comisie parca, si impuia capul ziaristilor cu argumente impotriva cotei unice de impozitare.
In fine, Florin Georgescu este fiu de nomenclaturisti comunisti, care a luat lectii de pian in copilarie si este singurul demnitar pe care l-am auzit cu urechile mele in 24 de ani de presa trimitand la origini o ziarista, plain, fara eufemisme. Da, formula clasica!
Dragnea reconstituie, oare, epoca Vacaroiu (ca si comisia de care a vb toata lumea este tot din acea perioada), a linistii absolute si a izolarii Romaniei? Cand am simtit cel mai acut esecul evenimentelor din 1989?

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com