Povestea jucariilor lego pentru copii

jucarii legoUn fabricat danez de jucarii inventeaza in 1932 o caramida din plastic care poate crea diverse modele. De la aceasta piesa se va naste grupul de jucarii lego, nume dat de expresia daneza „leg godt”, in traducere „jucati-va bine”. Popularitatea acestor jucarii care castiga nu numai copii cat si adultii va duce in timp la nasterea unei legente cunoscuta sub numele de Lego.

Un pic de istorie a marcii Lego

Eistente pe piata de aproximativ 50 de ani, jucariile lego au reusit sa se pastreze ca unele dintre cele mai atractive jucarii pentru copii. Aparita acestui tip de jucarii se intinde pe parcursul mai multor ani. Inceputul se naste in Danemarca in fabrica unui tamplar care devine un maestru in jucarii din lemn (masini, animale, etc.)

In 1947, compania isi diversifica produsele cu o gama vasta de jucarii din plastic, urmand ca dupa 2 ani sa apara si primele jucarii lego. Chiar daca la origine, jucariile lego nu au nimic din ceea ce stim noi ca reprezinta azi, acestea au marcat succesul pe care Lego il cunoastre de cativa ani buni.

Dezvoltarea jucariilor lego a continuat treptat. Fiul tamplarului iscusit vine cu ideea de a crea un sistem de joaca pornind de la asamblarea jucariilor lego. Acest sistem a reprezentat primul set de jucarii lego din istorie.

In 1962 jucariile lego patrund pe piata Americana unde nu se bucura de un success asa de mare. Totusi prin 1966 seturile lego devin preferatele copiilor americani care incep sa construiasca camioane, masini, avioane, vapoare, cladiri…

3 ani mai tarziu sunt introduse pe piata si gama de Duplo pentru prescolari, iar prin linia tehnic sunt atrasi copii mai mari si adolescentii. In 1998 s-a lansat Legi Scala Planet, un set destinat fetelor care contine atat caramizi lego traditionale, cat si papusi si accesorii de imbracaminte.

Simplitatea imbinarii si rezistenta au fost atuurile care i-au determinat pe copii, dar si pe parinti sa iubeasca aceste jucarii. La ora actula, se estimeaza ca nu exista magazin de jucarii pentru copii care sa nu lucreze cu aceasta marca, celebrele figurine fiind apreciate chiar si de adulti.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com