Sfaturi pentru alegerea subiectului la lucrarea de dizertatie

lucrare de dizertatieLucrarea de dizertatie reprezinta una dintre cele mai dificile provocari din viata unui student, chiar si in conditiile in care acestia s-au confruntat deja cu mult temuta lucrare de licenta.

Daca in cazul lucrarii de licenta subiectele potentiale sunt afisate in general pentru studenti la inceputul fiecarui an astfel incat acestia sa isi poata alege un subiect in cazul lipsei de inspiratie, pentru dizertatie se pune in general mult mai mult accentul pe amprenta individuala a studentului, iar acest lucru incepe chiar cu alegerea subiectului.

Chiar si atunci cand studentii carora timpul sau viata agitata de familie nu le permit redactarea lucrarii si acestia ajung sa apeleze la dizertatie la comanda pe site-uri precum www.lucrari.org, alegerea subiectului revine tot acestora. De ce este alegerea subiectului partea cea mai importanta a acestui proces anevoios? Raspunsul este simplu, un subiect potrivit, cu care studentul se simte increzator, va fi mai usor de cercetat, mai usor de scris si nu in ultimul rand, mai usor de prezentat si aparat in fata comisei.

Subiectul dizertatiei nu joaca un rol important doar in examenul de la finalul anilor de master, ci si in drumul ce va fi urmat pentru cei care doresc sa mearga mai departe pentru a obtine un doctorat. De aceea, o decizie astfel de importanta este cateodata greu de luat.

Fie ca este vorba de studenti care isi redacteaza singuri lucrarea de dizertatie sau de studenti ce apeleaza la dizertatie la comanda, iata cateva sfaturi ce pot ajuta in luarea deciziei si alegerea subiectului potrivit.

– Citind cat mai mult in domeniu. Citand cat mai multe lucrari si articole stiintifice pe domeniul de studiu va deveni mult mai usor pentru student sa realizeze intuitiv care sunt subiectele ce ii trezesc interes si in care propriile opinii si idei sunt indeajuns de puternice pentru a putea duce la scrierea unei lucrari de calitate.

– Alegerea subiectului nu trebuie lasata pe ultima suta de metri. Cu cat studentul incepe sa se gandeasca mai devreme la subiect, de ce nu, chiar din primul an de master, cu atat va fi mai usor sa capteze si sa noteze potentiale idei in timpul cursurilor sau discutiilor cu colegii si profesorii.

– Un alt loc din care poate veni inspiratia este participarea la prezentarea unor alte dizertatii sau chiar lucrari de doctorat in domeniu. Concluziile acestora cuprind in general sugestii in legatura cu aprofundarea studiului si cercetarilor pe subiectul respectiv ce pot fi transformate intr-o lucrare de sine statatoare.

– Subiectul trebuie sa fie unul de actualitate, acesta putand sa afecteze viitoarea cariera sau continuarea drumului catre obtinerea doctoratului. De aceea este foarte important ca subiectul ales sa fie unul care trezeste pasiunea si interesul studentului.

– Poate cel mai important sfat este acela de a nu exagera in incercarea de a impresiona. Dizertatia este prima lucrare de cercetare, iar adesea studentii care musca mai mult decat pot mesteca ajung sa regrete. Un studiu simplu, clar si elegant poate avea adesea un impact mult mai puternic decat o lucrare extrem de complexa ce nu isi gaseste o finalitate.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com