Sfaturi pentru cumpararea unei masini

cumpar masinaCreditul pentru automobil este des intalnit si in randul romanilor. Pe langa creditul propriu-zis, trebuie sa va asteptati si la cheltuieli suplimentare pentru analiza dosarului si a documentelor de creditare. In cazul in care ati platit comisionul si oferta nu vi se pare buna, sunteti liber sa schimbati organismul bancar, insa fara a mai primi inapoi suma cheltuielilor de analiza a dosarului. Dar nu e intotdeuna usor sa analizezi ofertele sau sa apreciezi implicatiile angajamentului. Cateva sfaturi practice pentru a face cea mai buna alegere.

Regulile de baza la cumpararea unei masini

– Prima regula este sa comparati ofertele si sa analizati ratele si dobanzile. Nu ezitati sa negociati, veti fi cu atat mai convingator cu cat cunoasteti mai bine piata.

– In cazul in care bugetul va permite, stabiliti o garantie substantiala, astfel ratele lunare si timpul de rambursare vor fi mai mici. Veti profita de altfel de o reducere si la sfarsit veti plati masina mai ieftin.

– Atentie: ganditi-va sa platiti o asigurare impotriva furtului care va fi ulterior anexata contractului.
O optiune interesanta, inchirierea cu posibilitatea de cumparare

Inchirierea cu posibilitatea de cumparare este un contract de inchiriere pe o perioada determinata intre doi si cinci ani. La sfarsitul termenului de inchiriere, puteti alege sa cumparati masina la pretul convenit sau sa incheiati un nou contract de inchiriere pentru o masina noua. O optiune interesanta pentru cei care vor sa schimbe in mod regulat masina, dar nu lipsita de dezavantaje. De altfel, aportul personal – depunerea garantiei – poate sa se apropie de jumatate din pretul de baza al masinii.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com