Sfaturi practice: decorarea casei cu perdele si draperii in functie de destinatia incaperii

Desi o operatiune relativ simpla, alegerea perdelelor si a draperiilor perfecte se poate dovedi o adevarata corvoada pentru un „neinitiat”.

Pe langa rolul decorativ, acestea au si un puternic rol fuctional, lucru care face si mai dificila alegerea acestora. Practic va trebui sa imbinam perfect placutul cu utilul.

Iata mai jos cateva sfaturi care te vor ajuta sa faci o alegere inteleapta:

Perdele si draperii in functie de destinatia incaperii

  • perdele-draperiiLivingul

Fiind vorba de camera de zi, aici trebuie sa primeze eleganta. O perdea din materiale fine, precum organza sau saten poate fi o alegere cat de poate de potrivita. Pentru a obtine o atmosfera calda, draperia poate fi confectionata dintr-un material nobil precum catifeaua.

Daca iti doresti un living decorat in stil rustic, cat mai simplu, poti alege perdele din in sau canepa.

  • Dormitorul matrimonial

Cuvantul de ordine este intimitatea. Perdelele trebuie sa fie suficient de transparente pentru a asigura o buna luminozitate, dar si suficient de opace pentru a va feri de ochii curiosilor. Acestea fac pereche buna cu o draperie grea, din vascoza sau bumbac. Eventual, pentru un efect cromatic deosebit, asortati-le cu covoarele si cuvertura de pat.

  • Dormitorul copiilor

Amenajarii acestei camere trebuie sa ii acordati o atentie sporita. Folositi culori vesele, eventual imprimeuri cu personajele animate ale copiilor. Voalul sau matasea sunt materiale potrivite pentru perdele, iar pentru draperie alegeti o culoare uni.

  • Bucataria

Puneti accent pe materiale transparente, care sa aigura o iluminare cat mai buna. Daca distanta dintre fereastra si aragaz este una considerabila , puteti alege o perdea vaporoasa. Daca insa ferestrele sunt in proximitatea surselor de foc, alegeti un material ignifug. Fiind un mediu preponderent umed, aveti grija ca materialele sa fie rezistente la abur si umiditate.

  • Baia

Fiind o incapere cu destinatie speciala, deasemenea alegerea perdelelor trebuie facuta cu grija. Perdelele teflonate, concepute special pentru asemenea medii sunt probabil solutia optima.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com