Simptomele dezlipirii de retina

dezlipire de retinaDezlipirea de retina este una dintre cele mai grave situatii de urgenta intalnite in urma unor consultatii oftalmologice. Acest gen de problema trebuie tratata cat mai rapid astfel incat sa nu rezulte in pierderea permanenta a vederii la ochiul afectat. Prezentarea la spitalul sau la clinica de specilaitate inca de la aparitia primelor simptome este de maxima importanta astfel incat criza sa poata fi gestionata fara ca pacientul sa ramana cu probleme pe termen lung.

Simptomele care apar in cazuri de dezlipire de retina

Din fericire, dezlipirea de retina este o conditie medicala cu multe semne prevestitoare ce aduc cel mai adesea pacientii la clinica sau la medicul specialist in timp pentru a rezolva situatia. Cazurile in care pacientii ignora aceste simptome sunt foare rare, insa este bine de stiut ca in cazul in care se observa oricare dintre aceste semne, trebuie sa se ajunga la un medicul specialist intr-un timp cat mai rapid, in caz contrar riscandu-se complicatii.

Dezlipirea de retina lasa celulele retinei fara oxigen, din acest motiv, cu cat problema ramane netratata pentru mai mult timp, cu atat creste riscul ca daunele provocate sa fie ireversibile. Urmatoarele simptome nu trebuie ignorate niciodata, fiind necesare consultatii oftalmologice imediate:

1. Aparitia unor punctulete sau altor imagini asemanatoare de genul firelor de par sau atelor in campul vizual. Aceasta senzatie este comparabila cu momentul in care un fir de par sau un altfel de obiect de dimensiuni mici se afla pe nas sau atarna de gene.

2. Flash-uri bruste care se manifesta prin senzatia ca o lumina puternica si de durata scurta este indreptata catre ochiul afectat. Aceasta senzatie este comparabila cu momentul in care o lanterna este indreptata catre ochi si aprinsa, iar apoi stinsa foarte rapid.

3. O portiune a campului viziual este acoperita treptat, pe o singura parte. Aceasta senzatie care apare in cazurile de dezlipire de retina este comparabila cu momentul in care pacientul isi acopera treptat un ochi cu palma.

Pentru ca dezlipirea de retina poate rezulta in pierderea permanenta a vederii, oricare dintre aceste simptome este un motiv serios pentru a apela de urgenta la consultatii oftalmologice.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com