Un pic de background pe scandalul de la Opera

Veti vedea in declaratiile lui Soare si ale Irinei Iordachescu sintagma „jaful de la Opera” din ultimii trei ani. Este exact perioada in care ONB a fost renovat si a lucrat cu o organigrama blocata pe principiul „teatru de proiect”. Astfel, s-au putut monta productii noi de opera si balet, realizate de echipe internationale, care fac spectacole pe toate continentele, in care au cantat si au dansat artisti de renume, cu corul si orchestra autohtone, cu balet reconstruit de Kobborg. Totul, pe criterii de performanta, cu sali pline.

Totul a fost finantat din bani de la buget, din imense fonduri europene si generoase sponsorizari. Cine a fost la Opera, stie diferenta. Cine nu, poate contabiliza incasarile – mult mai mari in ultimii trei ani. In 2015, directorul general, Ioan Dinca, a fost arestat si anchetat nu de DNA, ci de Parchetul lui Nitu, nu coruptie, ci pentru abuz in functie si semnaturi false in documente. De pilda, este acuzat ca nu a incasat bani de chirie de la Cafeneaua actorului, care a dat faliment. Sunt lucruri care cred ca ar fi bine de stiut.

Un exemplu de frustrare – Irina Iordachescu, fiica marelui Dan Iordachescu, angajata pe viata cu un salariu intr-adevar mizerabil stie ce inseamna teatru de proiect – pentru rolul Violetta din Traviata lui Verdi, da auditie si nu castiga intrarea in distributie. Paul Curran, regizor de mare cota internationala, o prefera pe Aurelia Florian, o soprana in plina ascensiune, care canta in Italia, Germania si Israel pe contract determinat si ….e bataie la casa de bilete. In teatrul de repertoriu, fiica lui Dan Iordachescu este automat distribuita in Violetta si sala…e verificabil cat de plina e. In teatrul de proiect, Irina Iordachescu a fost Violetta numai atunci cand nu a putut Aurelia Florian.

Judecati tipul asta de nationalism, caci eu nu-l cuprind.

Or, tocmai asta se urmareste – jaful de la Opera, fara niciun rechizitoriu concret pentru bani furati, fara nicio acuzatie de coruptie, este sintagma care are in spate lupta pt teatrul de repertoriu si abandonarea teatrului de proiect. Curran sa nu mai dea note! Si nici Kobborg! Sa le dea Soare, cu CV impanat de concerte in parcuri pt sustinerea candidatilor PSD!

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com