Utilizarea cantarelor in viata de zi cu zi

cantarePrezenta magazinelor de cantare online a inceput sa se simta in ultimii ani, pe masura ce oamenii au constientizat importanta aparatelor de masura a greutatii atat in bucatarie, cat si in viata de zi cu zi.

Statistic vorbind, 4 din 10 romani au o greutate peste cea normala, iar 1 din 10 se afla la limitele obezitatii morbide. De cele mai multe ori, asta inseamna ca in spatele greutatii se afla atat o dieta necorespunzatoare si un stil de viata nesanatos, precum si lipsa efectuarii unor analize medicale anuale, care sa ofere informatii despre greutate, procentul de masa corporala, raportul de colesterol, transaminaze etc.

Frica de cantar si poate si ignoranta ii face pe multi sa nu constientizeze ca au o problema cu greutatea, cand de fapt acest instrument ofera din prima informatii care chiar pot salva vieti. Multe dintre magazinele de cantare online comercializeaza cantare electronice, care sunt unelte foarte utile in monitorizarea greutatii corporale. Cei mai multi oameni care se imbolnavesc de diabet zaharat nu o fac pe fondul hiposecretiei de insulina, ci ca urmare a cresterii in greutate si a dezvoltarii unei rezistente la insulina (lucru strans asociat cu obezitatea). De aceea, este important ca greutatea corporala sa fie monitorizata indeaproape, astfel incat masurile necesare pentru o viata sanatoasa sa poata fi luate din timp.

Nu doar persoanelor cu risc de ingrasare mare le este util un aparat de masura al greutatii. Din contra chiar, exista cantare pentru bebelusi, folosite special pentru a inregistra cresterea nou-nascutilor, dar si cantare pentru alimente, care sunt folosite de bucatari pentru a sti exact cantitatea de ingrediente pe care o pun in mancarurile preparate. Cele din urma pot fi folosite si de catre persoanele care vor sa slabeasca, cat si de cele care sufera de anumite boli (precum diabetul zaharat sau boala celiaca), care necesita o dieta stricta si, in general, cu un cuantum caloric zilnic relativ scazut.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com